ABC Politik

Gündem

Başarır’dan Bahçeli’ye: Hesabını verebilecek misin?

Email :

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “O verdiğin 154 kişi içerisindeki 63 gazetecinin herhangi birine bu süreçte bir zarar gelirse hesabını verebilecek misin?” diye sordu.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Ali Mahir Başarır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı açıklamada, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi davasında mahkemeye adlarını verdikleri 154 kişi hakkında, “Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız” demesi hakkında konuştu.

“Mağduriyet” başvurusu reddedilen MHP, 154 kişinin adını mahkemeye vermiş!

Kendisi de listede yer alan Başarır, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nü de hatırlatarak, “Ben sayın Bahçeli’ye sormak istiyorum: O verdiğin 154 kişi içerisindeki 63 gazetecinin herhangi birine bu süreçte bir zarar gelirse hesabını verebilecek misin? Çünkü sen onları tarafı olmadığı bir davada dilekçe vererek fişledin, hedef gösterdin. Orada milletvekilleri var, grup başkanvekilleri var, gazeteciler var, aydınlar var. İşte bugün özellikle bu fişlemeyi yapan, gazetecileri hedef gösteren bir siyasi parti liderini kınıyorum ve tüm kamuoyunu buna tepki vermeye çağırıyorum” dedi.

Beklediği soruyu duyamayan Bahçeli, listeledikleri 154 kişiye çattı!

Özel’den Bahçeli’ye: Vicdanı rahat olmayanlar o 2’sinden hesap soracak! MHP’nin yanıtı: Çok eğleneceğiz

HAYVAN YASASI TEPKİSİ: GENEL KURUL’A GETİRMEYİN

Ali Mahir Başarır, dün Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nda AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen sokak hayvanları yasa teklifine de tepki gösterdi.

Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı açıklamada hayvanlara yapılacak yanlışların karşısında olacağını söylemesini de hatırlatan Başarır, yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu’na getirilmemesi çağrısı yaptı.

Ali Mahir Başarır, “Üzülerek söylüyorum: Dün, muhalefetin tüm çabasına rağmen, tüm direncine rağmen, toplumun direncine rağmen, hayvanların katledilmesini öngören Hayvan Koruma Kanunu, Meclis Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’ndan geçti. Şimdi bir kez daha sesleniyorum: Bunu Genel Kurul’a getirmeyin. Bunu, önümüzdeki yasama döneminde tekrar değerlendirelim. Tüm komisyonlar yazın çalışsın. Daha insancıl, hayvanların yaşam hakkını koruyan; belediyelerle, yerel yönetimlerle, merkezi yönetimin el ele vereceği ve birlikte yöneteceği aşı ve kısırlaştırma kampanyasını nasıl yapacağımızın sınırlarını çizen bir çalışma yapalım. Bu yasa toplumun hatta küçük ortağın bile vicdanını -ki bir yasa Devlet Bahçeli’nin vicdanını rahatsız ediyorsa 1 değil, 1000 kez düşüneceksin. Evet 4 milyon sokak hayvanının bulunması bir sorun ama bunun çözümü toplayarak, katlederek değil; yaşatarak, aşılatarak, kısırlaştırarak yapılabilir” dedi.
CHP’nin belediyeleri kazanmasından sonra hayvanların öldürülmesinden belediyelerin sorumlu tutulmak istediği yorumunu yapan Başarır, yerel ve merkezi yönetimin işbirliği yaparak kısırlaştırma ve aşılama kampanyası yapması gerektiği önerisinde bulundu.

Ali Mahir Başarır şunları söyledi:

“Tamamen sorumluluğu yerel yönetimlere atmak istiyorlar. Tüm bu sorunların çözüm odağı olarak belediyeleri görüyorlar. Hayır. 2004’ten beri oluşturduğunuz Kurul ve Bakanlık hiçbir şey yapmadı. Valilik hiçbir şey yapmadı. Müftü, il sağlık müdürü, tarım müdürleri hepsi bu komisyondaydı. Belediyeler hiçbir şey yapmadı. Yıl 2024, 4 milyon hayvan var. Belediyeler çözsün. Hayır, hayır, hayır. Böyle bir mantık yok. Burada samimiyseniz geleceksiniz, yerel yönetim de merkezi yönetim de ortak bütçeyi koyacak. 30 bin veteriner var, klinikler var, Tarım Bakanlığı var, hayvan barınakları var, belediyelerin veterinerleri var. Hep beraber el ele vereceğiz, bu hayvanları aşılayıp kısırlaştırıp doğaya bırakacağız. Ortalama 5-6 yıl olan sokak hayvanlarının ömrü değerlendirildiği zaman bu sorunu 7 yılda 8 yılda çözmüş olacağız. O yüzden ben buradan AKP grubuna, MHP grubuna sesleniyorum. Bu yanlıştan dönün. Bu hatayı yapmayın. Bu yasa geçse de uygulanamaz. Belediyelerin ne buna yetecek bütçesi ne de kadrosu var. Ancak bunu tüm Türkiye, 85 milyon, tüm idare beraber çözebiliriz. Burada da kaybettiğin yerel seçimlerin intikamını almak için barı hayvanlarla ilgili, köpeklerle ilgili, doğayla ilgili belediyeleri suçlama.”

Başarır’dan Bahçeli’ye: Hesabını verebilecek misin?