ABC Politik

Ekonomi

AKP’den CHP’li belediyelere mali kıskaç! Başarır: İzin vermeyiz

Email :

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsil edileceğini söyledi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erdoğan’ın yerel seçimleri kaybetmesinden dolayı CHP’li belediyelerin hizmet yapmasını engellemeye çalıştığı yorumunu yaparak, “Buna izin vermeyiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, 2024 Yerel Seçimleri’nde CHP’nin çoğunluğu elde ettiği belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsil edilmeye başlanacağını söyledi.

Erdoğan, “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler. Meydanlarda oy verene ‘bedava traktör vereceğiz’ demek kolaydır. Zor olan ahdine sadık kalmaktır. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok” dedi.

BAŞARIR: HİZMET YAPTIRMAYACAKSIN, BUNA İZİN VERMEYİZ!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef alan açıklamalarına, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi.

Ali Mahir Başarır, Recep Tayyip Erdoğan’ın Yerel Seçimler’de belediyelerin kaybedilmesi nedeniyle belediyeleri hedef aldığı ve CHP’li belediyelere hizmet yaptırmamayı hedeflediği değerlendirmesini yaptıktan sonra “Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Başarır şunları söyledi:

“Belediyelerimizi takıntı haline getirmiş, son yerel seçimlerdeki büyük mağlubiyeti hazmedemeyen Cumhurbaşkanı ne yapacakmış? Belediyenin borçlarının hepsinin tahsiline başlayacakmış. Sayın Cumhurbaşkanı, sen bu kadar tahsile meraklıydın da bu borçlar 99’dan bugüne kadar geldi. Hala senin döneminden gelen, affa uğrayan borçlar var İstanbul’da niye bu yetkini kullanmadın da bugün bu yetkini kullanıyorsun? İller Bankası’ndan bu parayı keseceğim diyorsun? Ha sen bunu yaparak Denizli’yi, Mersin’i, Adana’yı, İstanbul’u, Ankara’yı, Muğla’yı, Kilis’i, Adıyaman’ı cezalandıracaksın. Niye? Beyfendimiz kaybetmiş. Sen kaybettin ve kaybedeceksin. Bundan sonra da kaybetmeye mecbursun Recep Tayyip Erdoğan. Çünkü sen bu ülkenin 85 milyonun cumhurbaşkanı olmadın, olmaya da niyetin yok. Tasarruf tedbirleri belediyelere, kesintiler belediyelere; şimdi sigorta borçlarını, vergi borçların 1 kalemde keseceğim diyorsun. Yani, suların musluğunu keseceksin, asfaltın musluğunu keseceksin, hizmet yaptırmayacaksın. Buna izin vermeyiz.”

SOKAK HAYVANLARIYLA BAŞLAMIŞTI

AKP iktidarı, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden CHP’nin 1. parti olarak çıkıp bir çok belediyeyi AKP’nin elinden almasının ardından belediyelere yönelik hamleler başlatmıştı.

AKP, hazırladığı sokak hayvanları yasa tasarısında hayvanların öldürülmesinin sorumluluğunu belediyelere yüklemiş ve hayvanları öldürmeyen belediyelerin başkanlarına hapis cezası öngörülüyor.

Ayrıca, Yerel Seçimler’in ardından AKP’den devralınan pek çok belediye yüklü miktarda borç devraldığını açıklamıştı.

AKP’den CHP’li belediyelere mali kıskaç! Başarır: İzin vermeyiz