ABC Politik

Gündem

Tuğrul Türkeş’in “Gezi” başvurusu yanıtsız kaldı

Tuğrul Türkeş’in “Gezi” başvurusu yanıtsız kaldı
Email :

AKP’li Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Tuğrul Türkeş, Gezi Direnişi Davası’ndan cezaevinde bulunan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Çiğdem Mater’i ziyaret etmek için dilekçe verdi. Adalet Bakanlığı, 5 gündür dilekçeye yanıt vermedi. Bakan Tunç, başvuruyu değerlendirdiklerini söyledi.

Gezi Davası’nda tutuklu bulunan Osman Kavala’yı ziyaret edeceğini duyuran Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş resmi adım attı.

Karar‘dan Elif Çakır’a konuşan Tuğrul Türkeş, Osman Kavala’yı ziyaret etmekten vazgeçmediğini hatta Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater’le de görüşeceğini söyledi.

19 Temmuz’da Adalet Bakanlığı’na ve Meclis Komisyonu’na başvuran Türkeş, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı olarak dört isim için de müracaatımızı yaptık, bekliyoruz, Adalet Bakanlığı iznimizi onaylar onaylamaz ziyaretlerimi gerçekleştireceğim” dedi.

Türkeş’in başvurusuna beş gün geçmesine rağmen henüz Adalet Bakanlığı’ndan bir yanıt gelmedi.

TUNÇ: DEĞERLENDİRİYORUZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Tuğrul Türkeş’in başvurusunu değerlendirdiklerini söyledi.

Yılmaz Tunç, “Osman Kavala ile görüşmek istediğini belirtti. Meclis Başkanlığı’na bir başvuru yapmış. Meclis Başkanlığı’ndan da bize bir dilekçe geldi. Onu değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.