ABC Politik

Dünya

Adaylıktan çekilen Biden’dan “meşale” çıkışı

Adaylıktan çekilen Biden’dan “meşale” çıkışı
Email :

Adaylıktan çekilen ABD Başkanı Joe Biden, “İlerlemek adına yapılacak en doğru şeyin, meşaleyi yeni nesle devretmek olduğuna karar verdim” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu.

5 Kasım’da yapılacak seçimlerde adaylıktan çekilmesinin nedenini açıklayan Joe Biden, “Kişisel hırslar dahil hiçbir şey, demokrasimizi kurtarmamıza engel olamaz. Bu nedenle de ilerlemek adına yapılacak en doğru şeyin, meşaleyi yeni nesle devretmek olduğuna karar verdim. Bu göreve yüksek değer atfediyorum ama ülkemi daha çok seviyorum” dedi.

ABD Anayasası’nın başlangıç ifadelerine atıf yapan Biden, “Birliğimizin mükemmelleştirilmesine yönelik bu kutsal vazife benimle ilgili bir şey değil. Bu sizinle ilgili bir şey. Ailelerinizle, geleceğinizle ilgili bir şey. Bu, ’Biz insanlar’ (ABD anayasasının başlangıç ifadeleri) ile ilgili bir şey” dedi.

“Taze sesler”e gerek olduğu değerlendirmesinde de bulunan Joe Biden, “Kamusal yaşamda, uzun yılların tecrübesinin bir yeri ve zamanı vardır. Fakat aynı zamanda genç ve taze seslerin de bir yeri ve zamanı vardır. Evet, daha genç sesler” ifadelerini kullandı.