ABC Politik

Ekonomi

AKP’li eski bakan, TÜİK’i tekme ve yumruklarla savundu! “Altında kalırsınız”

Email :

AKP Milletvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, TÜİK’i eleştiren DEM Parti Milletvekili Ali Bozan’a tekme ve yumruklarla saldırdı. DEM Parti’den yapılan açıklamada, “Saldırganlığı bir siyaset biçimine dönüştürürseniz, altında kalırsınız” denildi.

Açıkladığı verilerle tartışma yaratan TÜİK nedeniyle Meclis’te dün akşam kavga çıktı. DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, TÜİK’in verileri sakladığını ileri sürerek emekçilerin hakkını yediğini ileri sürerek AKP sıralarına şöyle seslendi.

“Meclis’in gündemi vergi. En son bu kürsüye geldiğimde AKP sıralarını yaptıklarından dolayı alkışlamıştım ama bu sefer heveslenmeyin, alkışlamayacağım sizi. Çünkü anlatsak, izah etsek, yuh çeksek de anlamıyorsunuz, bir noktaya gelince de utanmıyorsunuz. Konumuz vergi, emeklinin cebinden çaldığınız.. Düşünün siz, maaşınızı çeken bir emeklisiniz, arkadan geldiği biri maaşınızı çaldı. Böyle bir durumda ne yaparsınız, bağırırsınız ‘hırsız var, hırsız var’ dersiniz, polise gider şikayetçi olursunuz. Bu hırsızı dava edersiniz. Bunu TÜİK sayesinde AKP her ay yapıyor. İşçinin, memurun, emeklinin cebinden her ay düzenli şekilde çalıyor. İşçinin, memurun sesi duyulmuyor. Ben buradan cebinden maaşı çalınan yurttaş adına bağırmak istiyorum; hırsız var, hırsız var, hırsız var. AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor. Ben diyorum ki TÜİK eliyle her ay hırsızlık yapılıyor. Gelin kendinizi ifade edin. Ağzınız pislik kokuyor sizin. Kendinize güveniyorsanız gelin deyin ki ‘AKP hırsız değildir’ iki yıldır TÜİK verileri açıklamıyor” dedi. Bozan’ın sözlerinin ardından AKP’li Milletvekilleri Bozan’a önce sözlü olarak tepki gösterdi.

YERDE SÜRÜKLEDİLER

AKP’li Milletvekilleri Bozan’a, “Sen de terbiyesizsin ahlaksızsın” diye tepki gösterdi. Meclis Başkanı Bekir Bozdağ söz düellosunun arasına girmek istedi ancak tartışmanın büyümesine engel olamadı. Tansiyonun yükselmesiyle oturuma ara verildi.

Oturuma verilen arada meclis kürsüsüne yürüyen AKP’li vekiller Bozan’ın yakasından tutarak yere düşürdü.

AKP Milletvekili ve eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bozan’a yumruk ve tekmeyle saldırdı.

DEM PARTİ: ALTINDA KALIRSINIZ

DEM Parti, saldırıya tepki gösteren bir açıklama yayınladı.

Açıklamada saldırının, AKP’nin siyaseten başa çıkamadığı eleştirilere karşı şiddete başvurması olduğu değerlendirilmesinde bulunuldu. Açıklamada, “Saldırganlığı bir siyaset biçimine dönüştürürseniz, altında kalırsınız” denildi.

DEM Parti’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“AKP iktidarı kendisine karşı eleştirilere tahammül edemeyerek, gerçeklere karşı şiddete başvurmayı alışkanlık haline getirdi. Milletvekilimiz Ali Bozan’a yönelik kalabalık AKP vekilleri tarafından gerçekleştirilen saldırı korkaklığın göstergesidir.

Sayısal çoğunluğuna güvenerek, siyaseten başa çıkamadığı her eleştiriye karşı şiddete başvuran AKP iktidarını uyarıyoruz. Saldırganlığı bir siyaset biçimine dönüştürürseniz, altında kalırsınız. Sizin bu nobranlığınız ve saldırganlığınız asla partimize ve vekillerimize geri adım attırmayacaktır. Bu saldırganlıkla ne gerçekleri dile getirmemizi ne de halkın sorunlarını meclis kürsüsünde dillendirmemizi engelleyemezsiniz.”

 

AKP’li eski bakan, TÜİK’i tekme ve yumruklarla savundu! “Altında kalırsınız”