ABC Politik

Spor

MHK Başkanı Gündoğdu, Bitigen’in peşini bırakmıyor! Şampiyonlar Ligi maçı yönetmişti

MHK Başkanı Gündoğdu, Bitigen’in peşini bırakmıyor! Şampiyonlar Ligi maçı yönetmişti
Email :

Önceki görev döneminde Hakem Abdülkadir Bitigen’in görevine son verilmesi kararı veren yeni MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Salı akşamı Şampiyonlar Ligi maçı yöneten Abdülkadir Bitigen’e hiçbir klasmanda görev vermedi. Hakemlik seminerine çağrılmayan Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok ise hakemliği bıraktı.

Mehmet Büyükekşi’nin ardından İbrahim Hacıosmanoğlu’nun TFF Başkanlığı’na seçilmesinin ardından yeni yönetimden peş peşe hamleler geliyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında toplanan TFF Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu(MHK) Başkanlığı’na eski MHK Başkanlarından Ferhat Gündoğdu’yu görevlendirmişti.

Ferhat Gündoğdu, önceki başkanlık döneminde görevden alınması kararını verdiği Abdülkadir Bitigen’e “2024-2025 sezonunda görev alacak hakemler” listesinde hiçbir klasmanda yer vermedi ve sezon başı hakemlik seminerine çağırmadı.

SEMİNERE ÇAĞRILMAYAN DİĞER HAKEMLER

Ferhat Gündoğdu, Abdulkadir Bitigen ile birlikte Mustafa Öğretmenoğlu, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Tokat, Serkan Ok, Erdem Bayık’ı da yeni sezon öncesi yapılacak olan hakem seminerine davet etmedi. Bu isimlere artık görev verilmeyeceği belirtiliyor.

METE KALKAVAN DA GİTTİ

Öte yandan Hakem Akademisi’nde VAR Eğitim Sorumlusu olarak görev yapan Mete Kalkavan’ın da görevine son verildi. Kalkavan, Ferhat Gündoğdu’nun yaptığı 8 Mart operasyonuna tepki gösterim hakemliği bırakmıştı.

OK VE TAŞÇIOĞLU HAKEMLİĞİ BIRAKTI

Gündoğdu’nun hakem seminerine davet etmediği Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok, hakemliği bırakma kararı aldı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE MAÇ YÖNETMİŞTİ

Abdülkadir Bitigen, Salı akşamı Andorra’nın Santa Coloma takımı ile Danimarka’nın Midtjylland takımı arasında oynanan Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu ilk maçını yönetmişti.

“Hakem operasyonu” yapmıştı! MHK’da 2. Gündoğdu dönemi