ABC Politik

Dünya

Özel’i karşılamayan Feyzioğlu, Bağış’ın yerine atandı! CHP’den “saygısızlık” tepkisi

Özel’i karşılamayan Feyzioğlu, Bağış’ın yerine atandı! CHP’den “saygısızlık” tepkisi
Email :

KKTC’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i karşılamayan Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Egemen Bağış’ın yürüttüğü Prag Büyükelçiliği görevine atandı. Egemen Bağışla ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmadı. CHP Gölge Dişişleri Bakanı İlhan Uzgel, “Hükümetin ve Dışişleri Bakanı’nın bu yapılan saygısızlığı onayladığı anlamına gelmektedir” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bazı isimlere yeni büyükelçilik görevlerini tebliğ etti.

Anadolu Ajansı tarafından diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Hakan Fidan, Türkiye’nin dış temsilciliklerinde büyükelçilik yapacak isimlere görevlerini tebliğ etti.

Buna göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in Lefkoşa Büyükelçisi; Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun Prag Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karar verildi.

“SAYGISIZLIĞI ONAYLADIĞI ANLAMINA GELMEKTEDİR”

Sözcü’de yer alan habere göre, CHP’nin Gölge Dışişleri Bakanı İlhan Uzgel bu atamanın “yapılan saygısızlığın onaylanması” anlamına geldiğini söyledi.

İlhan Uzgel, “Skandal boyutundaki bu davranışından sonra kendisine yönelik bir tasarrufun kullanılmadığını ve tersine başka bir göreve tayin edildiğini görmek hükümetin ve Dışişleri Bakanı’nın bu yapılan saygısızlığı onayladığı anlamına gelmektedir” dedi.

“Bir özür ve özeleştiri yerine yanlışta ısrarın bir AKP klasiği olduğunu biliyorduk” diyen Uzgel “Bu açıdan hükümet bizi ve kamuoyunu bir kez daha şaşırtmadı. AKP yönetimi çok onur verici ve değerli olan diplomatlık mesleğini ve en gözde kurumlardan biri olan Dışişleri Bakanlığı’nın kurumsal kimliğini zedelemeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

ÖZEL’İ KARŞILAMAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü nedeniyle gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Metin Feyzioğlu’nun kendisini karşılamamasına tepki göstermişti.

Özgür Özel, “Dünyanın neresine gidersek gidelim, büyükelçilerimiz bizleri karşılıyorlar. Gelemezlerse mutlaka bir görevli orada oluyor. Ama biz ne büyükelçi, ne büyükelçilikten kimseyi havaalanında da görmedik. Herhangi bir yerde hatırımızı dahi sormadılar. Bu tabi meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedemenin sonucudur. Bu konudaki rahatsızlığımızı Dışişleri Bakanlığı’na resmi olarak bildireceğiz” demişti.

BAĞIŞ GÖREVDEYDİ

Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği görevini Egemen Bağış yürütmekteydi. Egemen Bağış’ın yeni bir göreve atanıp atanmadığıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.