ABC Politik

Ekonomi

Belediyeler AKP’deyken prim borçlarına “mevzuat engeli” varmış!

Belediyeler AKP’deyken prim borçlarına “mevzuat engeli” varmış!
Email :

Sayıştay, 2017 yılında belediyelerin SGK prim borçlarını istemesine, o dönem belediyelerin çoğunluğunu elinde bulunduran AKP, “mevzuat engeli var” demiş.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Temmuz tarihli grup toplantısında CHP’li belediyeleri hedef alarak SGK prim borçlarının tahsil edileceğini söylemesiyle başlayan tartışma devam ediyor.

AKP’den CHP’li belediyelere mali kıskaç! Başarır: İzin vermeyiz

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, AKP’nin belediyelerin çoğunluğunu elinde bulundurduğu 2017 yılında Sayıştay’ın belediyelerin SGK’ya olan prim borçlarının ciddi risk oluşturduğunu söylediğini fakat AKP’nin bunu dikkate almadığını yazdı.

Saygı Öztürk’ün köşe yazısında konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Sayıştay’ın 2017 yılı raporunda, SGK’ya ödenmeyen borçlar kapsamlı olarak ele alınmış. Raporda, belediyelerin prim borçlarının tahsil edilemediği ve bu sorunun ciddi risk oluşturulduğu belirtilmiş. O dönem, belediyelerin çoğunluğunu elinde bulunduran  AKP iktidarı, Sayıştay’ın saptamalarına karşı “Mevzuat engeli var” cevabını veriyor. TBMM’de çoğunluğu olduğu için istediği yasayı hemen çıkaran AKP, madem yasal düzenleme gerekiyorsa bunu neden yapmaz? Neden yapsınlar ki, o zamanlar belediyelerin çoğunluğu iktidar partisindeydi.

Sayıştay aynı konuyu 2020, 2021 ve 2022 yıllarında da ayrıntılı şekilde işleyip iktidarı uyarmasına rağmen, sorun büyümeye ve SGK için ciddi risk olmaya devam etti.

Ne zaman belediyeler CHP’nin eline geçti, Sayıştay’ın uyarılarına yıllarca kulak tıkayan iktidar, SGK’nın belediyelerden alacaklarını hatırladı. Tabii ki hatırlamalı ama şimdiye kadar bu kadar borcun birikmesine niçin seyirci kaldınız?”

AKP, İmamoğlu’nu örnek gösterip teşekkür etti

“Belediyelere haciz gelecek” diyen Özel’den dayanışma resti!