ABC Politik

Dünya

Yanardağ, gözdağı veren Erdoğan’a Libya’ya nasıl “girildiğini” anlattı

Email :

ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Libya’ya sayın Erdoğan siz girmediniz. Libya’ya NATO girdi ve bu utanç size yeter. NATO’nun haçlı ordularıyla oradaki bir Müslüman ülkenin işgal edilmesine ve haydutların elinde kalmasına yol açtınız” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1 ekranlarında Evren Özalkuş’un sunduğu “4 Soru 4 Yanıt” programında gündemi değerlendirdi.

Merdan Yanardağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, abluka altına aldığı Gazze’de katliam yapan İsrail’e yönelik, “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız” sözlerine yanıt verdi.

13 yıl önce “karşısındayız” diyen Erdoğan’dan İsrail’e Libya gözdağı! Abbas, Türkiye’ye gelecek

Yanardağ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Karabağ’da Azerbaycan Ordusu’nu desteklediğini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ermenistan’a bir ders verilmesi için buna müsaade ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Merdan Yanardağ, “Karabağ’a nasıl girildi? Karabağ’a giren bir kere Azerbaycan Ordusu ve Türkiye, Azerbaycan Ordusu’nu destekledi. Ama orada Rusya faktörünü nasıl unutabiliriz? Putin faktörünü nasıl unutabiliriz? Yani Rusya, Ermenistan’a bir ders verilmesini istemeseydi bu mümkün olabilir miydi hiçbir zaman? Aynı şeyi niye Suriye’de yapamadınız? Yapamadılar. Suriye’ye yenilgiye uğradılar” şeklinde konuştu.

“LİBYA’YA NATO GİRDİ”

Yanardağ, konuşmasının devamında Libya’ya girenin NATO olduğunu hatırlattı.

Libya ve Saddam tehditleri: NATO, Türkiye ve İsrail’e dar geldi!

Recep Tayyip Erdoğan’ın önce operasyona karşı çıkıp sonra destek vermesine de atıfta bulunan Merdan Yanardağ, “NATO’nun haçlı ordularıyla oradaki bir Müslüman ülkenin işgal edilmesine ve haydutların elinde kalmasına yol açtınız” dedi.

Yanardağ şu değerlendirmeleri yaptı:

“Libya’ya girmek tam bir felaket. Libya’ya sayın Erdoğan siz girmediniz. Libya’ya NATO girdi ve bu utanç size yeter. NATO’nun haçlı ordularıyla oradaki bir Müslüman ülkenin işgal edilmesine ve haydutların elinde kalmasına yol açtınız. İlk önce ‘NATO’nun orada ne işi var?’ dedidedi. Erdoğan’ın lafıdır bu. Doğru bir laftı bu. Hakikaten NATO’nun Libya’da ne işi var? Libya’yı 8 ila 10 ay arası NATO uçakları, dünyanın en gelişmiş askeri ittifakıdır. Amerikasından Almanyasına, Almanyasından İngilteresine, İngilteresinden Fransasına, İtalyasına kadar NATO üyesidir. NATO’nun hava güçlerigüçleri Libya’yı taş üstünde taş bırakmayacak şekilde bombaladılar. Kaddafi yönetimi ancak böyle yıkılabildi. Sonra Kaddafi, yine utanç verici bir şekilde linç ettiler, öldürdüler. Şimdi böyle bir cinayet işlendi burada. Bununla nasıl gurur duyarsınız? Bugün Libya haydutların elinde. Bizim orada askerlerimiz, MİT görevlilerimiz şehit ediliyor. Bu nedenle arkadaşlarımız bir cenaze törenini haber ysptılar diye Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu tutuklandı. Libya’ya siz giremediniz sayın Erdoğan. Kesinlikle giremediniz. Girmeye çalıştığınız zaman da başınıza bir sürü iş geldi. Utanç verici bir şekilde NATO’nun peşine takılıp herkesten önce Deniz Kuvvetleri’ni gönderdiniz. Önce, “Ne işi var?” dediniz. Sonra, ‘1 dakika’ dediler. ‘Sen öyle ne işi var filan deme. Sen NATO üyesisin. Böyle bir kararımız var. Kaddafi’yi devireceğiz.’ Büyük Ortadoğu Projesi gereği bunu yapmak durumundaydı zaten Batı.”

BOP’u işaret eden Kılıçdaroğlu’ndan “dış müdahale” uyarısı

Yanardağ, gözdağı veren Erdoğan’a Libya’ya nasıl “girildiğini” anlattı