ABC Politik

Ekonomi

Işıkhan’ın uyardığı ilk icra Mersin’e!

Işıkhan’ın uyardığı ilk icra Mersin’e!
Email :

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın uyarısının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye iştiraklerinin hesaplarına Pazar günü haciz getirildiğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, CHP’li belediyeleri hedef alarak SGK prim borçlarının ödenmesi talimatının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uyarı ve bildirimlere rağmen borçlarını ödemeyen belediyelere icra yapılacağını söylemişti.

Bu açıklamanın ilk uygulaması Mersin Büyükşehir Belediyesi oldu.

TELE1’e konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, pazar günü belediyenin iştirak hesaplarına haciz konduğunu söyledi.

“MUHALİF BELEDİYELERİ SIKINTIYA SOKMAK İÇİN”

ANKA’ya yaptığı açıklamada, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde CHP’nin başarısını hatırlatan Vahap Seçer, Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AKP’nin büyük bir yenilgiye uğradığını söyleyerek, “Bu işin mantık neresinde? Binlerce özel şirketten alacağı olan SGK, primlerini sadece belediyelerden tahsil ederek rahatlayacak mı? SGK ihya mı olacak? 411 belediye CHP’li belediye. Diğer muhalif partilerin belediyelerini de katarsanız önemli bir nüfusu yöneten belediyeler, muhalif partilerin yönetimi. Onları sıkıntıya sokmak için yapılan bir uygulama olduğunu değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.