ABC Politik

Gündem

TBMM’de 40 vekille yeni grup hazırlığı

TBMM’de 40 vekille yeni grup hazırlığı
Email :

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, “CHP’den, DEVA’dan, Gelecek Partisi’nden, Saadet Partisi’nden görüştüğümüz arkadaşlarımız var. 40 vekille beraber bir grup kurmayı düşünüyoruz.” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt; CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nden 40 milletvekiliyle TBMM’de yeni bir grup kurmayı düşündüklerini söyledi.

tele1.com.tr’den Gönül Kasap’a konuşan Cemal Enginyurt görüşmelerin olumlu devam ettiğini belirtti. Enginyurt, “CHP’den, DEVA’dan, Gelecek Partisi’nden, Saadet Partisi’nden görüştüğümüz arkadaşlarımız var. 40 vekille beraber bir grup kurmayı düşünüyoruz. Demokrat Partisi adı altında kurmayı planlıyoruz. Sol aldığı oyu aldı. Ama merkezde bir sorun var. Merkezde bir parti olursa AKP’den oy alır. AKP’de Anavatan, Demokrat, DSP’li olan milyonlarca insan var. Bir alternatif olması lazım. Burada en ideali olan Demokrat Parti. Atatürk ilke ve inkılaplarına, Kürt, Türk ayrımı yapmayan bir merkez oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞTI

Cemal Enginyurt, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nden milletvekilleriyle birlikte yer aldığı bir fotoğrafı 28 Temmuz Pazar günü paylaşmıştı. Bu paylaşımın ardından Meclis’te yeni bir grup kurulacağı, CHP’den, Gelecek Partisi’nden, DEVA Partisi’nden çok sayıda vekilin de buraya geçeceği iddia edilmişti.