ABC Politik

Dünya

Venezuela’dan 7 ülkeye seçim resti!

Venezuela’dan 7 ülkeye seçim resti!
Email :

Resmi sonuçlara göre yeniden seçilen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükumeti, seçim sonuçlarını tanımayan 7 Latin Amerika ülkesinden diplomatlarını Venezuela’dan çekme çağrısı yaptı.

Venezuela Ulusal Seçim Konseyi’nin, mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun %51.2 oy alarak seçimi kazandığını açıklamasının ardından ABD ve destekçisi ülkelerin seçim sonuçlarına yönelik itirazları bitmiyor.

Resmi sonuçları tanımadılar: Venezuela muhalefetinden darbe çağrısı!

Venezuela Hükumeti de seçim sonuçlarını kabul etmemeleri nedeniyle Arjantin, Şili, Kosta Rika, Peru, Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Uruguay’a diplomatlarını Venezueala’dan çekme çağrısı yaptı.

Nicolas Maduro hükümetinin de bu 7 ülkedeki tüm diplomatik personelini çekeceği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

“Venezuela, kendi kaderini belirleme hakkına sahiptir. Venezuela, barış ve birlikte yaşama ortamını tehdit eden tüm bu eylemlere karşı gerekli önlemleri almaya muktedirdir. Seçim sonuçlarını görmezden gelmeye çalışan bu açıklamaları en sert şekilde reddediyoruz.”

AMERİKAN DEVLETLERİ ÖRGÜTÜ’NE ÇAĞRI YAPMIŞLARDI

Bu ülkeler, Venezuela’da gerçekleştirilen seçim sonuçlarının tam olarak gözden geçirilmesi için Amerikan Devletleri Örgütü’nü (OAS) “acil” toplantıya çağırmıştı.