ABC Politik

Gündem

Yanardağ, “Türkeş’e sordum” dedi: Gezi ziyaretinin amacı ne? 

Email :

Gezi Direnişi Davası tutuklularıyla görüşecek olan AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeşle görüştüğünü belirten ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Tuğrul Türkeş üzerinden Avrupa Parlamentosu ile olan gerilimi düşürmeye çalışıyorlar. Bir yandan da MHP ile mesafeyi bu yolla açmaya çalışıyor” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1 ekranlarında Evren Özalkuş’un sunduğu 4 Soru 4 Yanıt programında gündemdeki konuları yorumladı.

Merdan Yanardağ, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı sıfatıyla, Gezi Direnişi Davası tutuklularını ziyaret edecek olan AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeşle görüştüğünü belirterek, ziyaretin amacını değerlendirdi.

Tuğrul Türkeş’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi olmadan hareket etmediğini düşündüğünü söyleyen Yanardağ, AKP’nin bu ziyaretle AKPM ile olan gerilimi düşürmeye çalıştığı, diğer taraftan da MHP ile mesafeyi açmayı hedeflediği yorumunu yaptı.

Merdan Yanardağ şunları söyledi:

“Ben Tuğrul Türkeş’in kendisine de sordum. Davet ettik, kendisi TELE1 yayınına katılacak. Orada daha açık bir şekilde sorarız hangi programımıza katılacaksa. Ben, AKP yönetiminin bilgisi dışında davrandığını hele sayın Erdoğan’ın bilgisi dışında davrandığını zannetmiyorum. Ben artık Batıyla ilişkileri bu kadar germenin AKP açısından bir sorun olduğunu fark ettiler ve Tuğrul Türkeş üzerinden Avrupa Parlamentosu ile olan gerilimi düşürmeye çalışıyorlar. Bir yandan da MHP ile mesafeyi bu yolla açmaya çalışıyor. MHP vesayetinden kurtulmaya çalışıyor. CHP ile normalleşme filan dedi baktı olmuyor. MHP’yi kaybetmeyi göze alamadı. Tuğrul Türkeş üzerinden Avrupa Parlamentosu’na bir mesaj vermeye çalıştığını AKP’nin düşünüyorum. Burada şunu söyleyeyim: Tuğrul Türkeş burada bir danışıklı dövüş yürütmüyor. Bu davranışında Tuğrul Türkeş samimi. Daha önce de açıklama yaptı zaten. O nedenle bu kadar 1 hafta beklemelerinin nedeni budur. Bir hafta 10 gündür cevap vermemelerinin yani görüşme izninin çıkmamasının nedeni bu. Değerlendirdiler. Yani Adalet Bakanı mutlaka Erdoğan’a sordu, değerlendirdiler ve bundan yararlanmaya karar verdiler. Bu, Tuğrul Türkeş’ten bağımsız, nesnel bir durum diye düşünüyorum.”

Yanardağ, “Türkeş’e sordum” dedi: Gezi ziyaretinin amacı ne?