ABC Politik

Dünya

Erdoğan “Buna göre adım atacağız” demişti: Abbas, TBMM’de konuşacak! Kurtulmuş’tan “olağanüstü” çağrı

Erdoğan “Buna göre adım atacağız” demişti: Abbas, TBMM’de konuşacak! Kurtulmuş’tan “olağanüstü” çağrı
Email :

AKP’li Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Davet ettik ama olumlu cevap vermedi. Bundan sonra biz de buna göre adım atacağız” dediği Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos’ta TBMM’de konuşacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, davete olumsuz cevap verdiğini söylediği ve Yeniden Refah Partisi(YRP) ile tartışmaya girdiği Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Türkiye’ye gelişiyle ilgili Saray’dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Mahmud Abbas’ın 15 Ağustos Perşembe günü TBMM’de konuşacağını söyledi.

Abbas’ın programıyla ilgili sosyal medya hesabından duyuru yapan Fahrettin Altun şu ifadeleri kullandı:

“Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas, 14-15 Ağustos’ta ülkemize bir ziyarette bulunacaktır.

14 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Sayın Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü Gazi Meclisimizin Genel Kuruluna hitap edecektir.”

 

KURTULMUŞ’TAN “OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI” ÇAĞRISI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mahmud Abbas’ın konuşması için TBMM’yi 15 Ağustos saat 15.00’te olağanüstü toplantıya çağırdı.

TBMM’nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız @NumanKurtulmus, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Genel Kurul’a hitap etmesi için TBMM’yi 15 Ağustos Perşembe günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

TBMM Başkanımız @NumanKurtulmus’un imzasını taşıyan “olağanüstü toplantı çağrısı”nda şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni; Filistin halkına ve davasına güçlü desteğimizi göstermek ve mazlum Filistin halkının sesinin dünyaya duyurulmasını sağlamak amacıyla Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Genel Kurul’a hitap etmesi hususunda Anayasa’nın 93’üncü ve TBMM İçtüzüğünün 7’nci maddeleri gereğince 15 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 15:00’te olağanüstü toplantıya çağırıyorum. Sayın Milletvekillerinin belirtilen gün ve saatte Genel Kurul toplantısına katılmalarını rica ederim.”

 

AKP İLE YRP ARASINDA POLEMİK OLMUŞTU

YRP İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, işgal ettiği Gazze’de katliam uygulayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde konuşturularak alkışlanmasının ardından Abbas’ın TBMM’ye davet edilerek konuşulması çağrısında bulunmuştu.

Doğan Bekin’in bu çağrısına yanıt veren Recep Tayyip Erdoğan, “Parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı diyorlar. Yeniden Refahlı bir isim, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Biz zaten Mahmud Abbas’ı davet ettik ama olumlu cevap vermedi .Bundan sonra biz de buna göre adım atacağız” demişti.

Erdoğan’ı nezakete davet eden YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Sn. Cumhurbaşkanı’nın da Yeniden Refah seçmeninin oyları sayesinde yüzde 50 barajını aşarak Cumhurbaşkanı seçildiğini kendisine hatırlatıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Bekin de Erdoğan’ı mahkemeye vereceğini açıklamıştı.

13 yıl önce “karşısındayız” diyen Erdoğan’dan İsrail’e Libya gözdağı! Abbas, Türkiye’ye gelecek