ABC Politik

Dünya

Yanardağ yorumladı: Haniye suikastının amacı ne? 

Email :

ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Hamas Siyasi Büro Şefi İbrahim Haniye’yi öldüren İsrail’in savaşı bölgeye yaymayı ve İran’ı savaşa çekmeyi hedeflediği yorumunu yaptı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1 ekranlarında Evren Özalkuş’un sunduğu 4 Soru 4 Yanıt programında, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin, İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesini yorumladı.

Pezeşkiyan destek açıklamıştı: İsrail, Haniye’yi Tahran’da öldürdü! Yas ve intikam açıklamaları…

İsrail’in savaşı yaymaya çalıştığı fikrini dile getiren Merdan Yanardağ, “İsrail’in el yükselttiği, İsrail’in savaşı bölgeye yaymak gibi bir strateji izlediği anlaşılıyor. Çünkü 1 gece önce de Beyrut’ta bir saldırı gerçekleştirdiler” dedi.

“HEDEFLERDEN BİRİ AKP”

Yanardağ, İsmail Haniye ile yakın ilişkileri nedeniyle saldırının hedeflerinden birinin AKP iktidarı olduğu, diğer bir hedefinin de İsrail’in saldırı gücünü ispatlamak olduğu değerlendirmesini yaptı.

Libya ve Saddam tehditleri: NATO, Türkiye ve İsrail’e dar geldi!

Merdan Yanardağ değerlendirmesini şöyle dile getirdi:

“Hedeflerine bakmak lazım. Şu anda Hamas’ı destekleyen Türkiye’de AKP iktidarı, İran yönetimi ve Katar. 3 ülke var. Hamas’ın Türkiye’deki varlığı nedeniyle İsrail, AKP iktidarını terör örgütlerine destek veren güçler arasında sayıyor. Dolaysıyla Haniye’ye yapılan suikastle 1’den fazla kuş vurmuş görünüyor. 1) Hedeflerden biri AKP iktidarıdır. Bunda hiç kuşku yok. Çünkü, İsmail Haniye ile en yakın ilişkilere sahip iktidarlardan biri AKP/Erdoğan iktidarıdır.

2) İran’ın başkentinde, Devrim Muhafızları tarafından korunan bir semtte bir suikast düzenleme kapasitesine sahip bir devlet olduğunu gösterdi. MOSSAD, dünyanın en güçlü istihbarat örgütlerinden biridir. Bunu bir kez daha gördük.”

“SURİYE’DEKİ ZAFERİ ORTADAN KALDIRMAK”

Yanardağ ayrıca, saldırıyla İsrail’in İran’ı bölgesel bir savaşa çekerek Suriye’de Batı destekli silahlı cihadçı gruplara karşı Suriye Devleti’nin kazandığı zaferi ortadan kaldırmak istediği yorumunu yaptı.

Merdan Yanardağ, “Ben İran’ın vurulması nedeniyle bir Hamas – İran yakınlaşmasının da dinamitlenmek istendiğini düşünüyorum. İran’a yönelik kışkırtma eylemini uzunca bir süredir sürdürüyor. Bence İran’ı bölgesel bir savaşın içine çekerek aslında bir anlamda Suriye’deki zaferi de ortadan kaldırmaya çalışan bir İsrail var” şeklinde konuştu.

Yanardağ yorumladı: Haniye suikastının amacı ne?