ABC Politik

Dünya

Haniye’yi reddeden İsrail, Hamas’ın askeri liderini öldürdüğünü açıkladı

Haniye’yi reddeden İsrail, Hamas’ın askeri liderini öldürdüğünü açıkladı
Email :

İsrail, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif’i öldürüldüğünü açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’yi ise kendilerinin öldürmediği açıklamasını yaptı.

İsrail Savunma Kuvvetleri(IDF), Filistin İslami Direniş Hareketi(Hamas) Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından dikkat çeken bir açıklama daha yayınladı.

Pezeşkiyan destek açıklamıştı: İsrail, Haniye’yi Tahran’da öldürdü! Yas ve intikam açıklamaları…

“BERTARAF EDİLDİ”

IDF, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed Deif’in öldürüldüğünü açıkladı.

IDF’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Şimdi teyit edebiliyoruz: Muhammed Deif bertaraf edildi” ifadelerine yer verildi.

 

REUTERS: 13 TEMMUZ’DA ÖLDÜRÜLDÜ

İngiltere merkezli Reuters haber ajansı, Deif’in 13 Temmuz’da Han Yunus kentinde düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü, ölümünün bugün teyit edildiğini aktardı.

HAMAS: SADECE KASSAM TUGAYLARI DOĞRULAYABİLİR

Hamas, Muhammed Deif’in ölüp ölmediğinin sadece Kassam Hareketi liderliği tarafından doğrulanabileceğini açıkladı.

Demirören Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Hamas’tan yapılan açıklamada, “Kassam liderlerinden herhangi birinin şehitliğini doğrulamak veya reddetmek, Kassam Tugayları’nın ve hareketin liderliğinin meselesidir. Bunlardan herhangi biri açıklanmadıkça medyada ya da başka bir kesim tarafından yayınlanan hiçbir haberin doğrulanması mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL ORDUSU’NDAN HANİYE REDDİYESİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsmail Haniye’nin 31 Temmuz’da hayatını kaybetmesiyle ilgili soruya yanıt olarak, 30 Temmuz’u 31 Temmuz’a bağlayan gece ve sabahında sadece Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırı düzenledikleri açıklmasını yaptı.

Daniel Hagari, Haniye’nin ölümünün arkasında İsrail ordusunun olmadığını ileri sürerek, “Salı gecesi (30 Temmuz) Lübnan’ı vurduk ve Fuad Şükür’ü (Hizbullah komutanı) isabetli bir hava saldırısında öldürdük. Vurgulamak istiyorum, o gece tüm Orta Doğu’da ne başka bir hava saldırısı, ne bir füze ne de bir İsrail insansız hava aracı (İHA) vardı” dedi.

İSRAİL SAĞLIK BAKANLIĞI ALARM YÜKSELTTİ

İsrail Sağlık Bakanlığı, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikastların ardından muhtemel saldırılara karşı alarm seviyesini yükseltti. İsrail Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Uriel Menachem Buso’nun, hastane müdürleri ve sağlık sistemi yöneticileriyle durum değerlendirmesi için bir dizi görüşme yaptığı belirtildi.

İlgili tarafların siber güvenlik, sağlık iş gücü, acil durum stokları, alarm seviyesinin yükseltilmesi ve acil durum hazırlıklarına ilişkin planları Bakan Buso’ya sunduğu aktarıldı. İsrailli Bakan’ın tam hazırlıklı olunması, iş gücü ve tıbbi malzeme stokunun hazır edilmesi talimatı verdiği, Sağlık Bakanlığının da sağlık kurumları, hastane yöneticileri ve kurtarma birimleriyle her türlü senaryo karşısında uygun ve yüksek kalitede tıbbi müdahale için temas halinde olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Sağlık Bakanı Uriel Menachem Buso’nun, “Sağlık sistemi, 7 Ekim’den bu yana acil durum rutinine göre çalışıyor, güvenlik uyarısı durumunda anında değişime hazırdır.” şeklindeki ifadesine yer verildi.

Yanardağ yorumladı: Haniye suikastının amacı ne?