ABC Politik

Spor

Beşiktaş, sezonun ilk kupasını tarihin en farklı galibiyetiyle aldı! Buruk’tan “Havaya girme” eleştirisi

Beşiktaş, sezonun ilk kupasını tarihin en farklı galibiyetiyle aldı! Buruk’tan “Havaya girme” eleştirisi
Email :

Beşiktaş, Galatasaray’ın savunma hatalarından bulduğu gollerle Süper Kupa Finali’ni 5-0 kazandı. Beşiktaş, tarihin en farklı galibiyetini aldı. Ciro Immobile 2 golle maçın yıldızı oldu. İlk golde hata yapan Galatasaraylı Stoper Victor Nelsson kırmızı kart gördü. Sarı kırmızılıların ilk yarıda ağlara gönderdiği 2 top ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sonuç için “Utanmamız lazım” derken, oyuncularına “Havaya girme” eleştirisi yaptı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Türkiye Futbol Federasyonu 18. Süper Kupa Finali’nde Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Beşiktaş’ın Hollandalı Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst ve İtalyan golcü Ciro Immobile siyah beyazlılarla ilk resmi maçına çıktı.

Beşiktaş yarı sahasından gönderilen uzun topta Galatasaray savunmasında son adam pozisyonunda olan Victor Nelsson’un dengesini kaybederek topu karşılayamaması üzerine Beşiktaş’ın yeni transferi Ciro Immobile topla buluştu. Hızla Galatasaray kalesine giden Ciro Immobile, Galatasaray Kalecisi Fernando Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda 22. saniyede takımını 1-0 öne geçirdi.

13. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Mauro Icardi’nin ağlara gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

Galatasaray’da sol bek Derrick Köhn’ün uzun topunda savunmanın arkasında sarkan Kerem Aktürkoğlu, 14. dakikada topu ağlara gönderdi fakat VAR Odası’ndan yapılan incelemede pozisyonun yine ofsayt olduğu tespit edildi ve pozisyon gol değeri kazanmadı.

Gol sonrası Beşiktaş, topu Galatasaray’a bırakırken, siyah beyazlılar karşı ataklarla gol aradı.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

İKİNCİ YARIDA GOL YAĞMURU

Galatasaray, ikinci yarıya, ilk yarıda sarı kart gören Kerem Aktürkoğlu ve ilk yarıda beklenen performansı veremeyen Dries Mertens’in yerine Barış Alper Yılmaz ve eski Beşiktaşlı Michy Batshuayi’yi oyuna alarak başladı.

53. dakikada Beşiktaş, topu sağ kanatta boş kalan eski Galatasaray’lı Milot Rashica ile buluşturdu. Milot Rashica’nın yaptığı ortada Galatasaray savunmasının topu uzaklaştıramaması sonucunda Jonas Svenson Beşiktaş’ın 2. golünü kaydetti.

2. golü yiyen Galatasaray’da 59. dakikada Hakim Ziyech ve Berkan Kutlu sahayı terk etti. Yerlerine Yunus Akgün ve Kerem Demirbay oyuna dahil oldu.

Beşiktaş’ın ilk oyuncu değişikliği ise 66. dakikada Semih Kılınçsoy’un yerine Jean Onana’nın oyuna girmesiyle gerçekleşti.

Galatasaray son değişikliğini, 75. dakikada Lucas Torreria’yı oyundan alıp Wilfried Zaha’yı yerine oyuna sokarak yaptı.

79’uncu dakikada Hakem Atilla Karaoğlan’ın avantaja bıraktığı pozisyonda topla buluşan bir başka eski Galatasaraylı Gedson Fernandes, 79’uncu dakikada Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı’nın kayarak müdahalesinde yer aldı.

Atilla Karaoğlan’ın penaltı kararı sonrası topun başına gelen Ciro Immobile kendisinin 2. takımının 3. golünü kaydetti.

Beşiktaş’ta 85. dakikada Ciro Immobile oyundan alınarak Giovanni van Bronckhorst tarafından alkışlatıldı. Aynı dakikada Milot Rashica da oyundan çıktı. Oyuna Beşiktaş’ın genç isimleri Mustafa Erhan Hekimoğlu ve Onur Bulut girdi.

İlk golde hata yapan Victor Nelsson, 87. dakikada Mustafa Erhan Hekimoğlu’na yaptığı müdahalenin ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da Gedson Fernandes’in Abdülkerim Bardakcı’ya yatarak yaptığı müdahaleye itirazları nedeniyle sarı kart gördü.

Fernandes, 90. dakikada yerini Salih Uçan’a bıraktı.

90+1’inci dakikada karşı atak sonrasında Salih Uçan’ın ceza sahası dışından istediği gibi vuramadığı topu önünde bulan Rafa Silva, Beşiktaş’ı 4-0 öne geçirdi.

90+2’de yine karşı atakta Yunus Akgün’ü geçen Rafa Silva, Kaan Ayhan’ı topsuz koşuyla geçen Mustafa Erhan Hekimoğlu’nu savunmanın arkasına kaçırdı. Sol çaprazdan topa vuran Mustafa Erhan Hekimoğlu maçın skorunu belirleyen golü kaydetti.

BURUK: UTANMAMIZ LAZIM

Okan Buruk, maç sonrası basın toplantısında konuştu.

Yaşanan tarihi yenilginin birinci sorumlusunun kendisi olduğunu belirten Buruk, bu sonuçtan utanmaları gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Okan Buruk, “Bu takımı bu maça hazırlayan ve ilk 11 çıkaran değişiklikleri yapan, kadroyu seçen oyuncu eee seçen, hepsini seçen benim. O yüzden bu mağlubiyetin birinci sorumlusu benim. Oyuncularımla da aynı şekilde konuştum. Bu mağlubiyetten önce hepimiz utanmamız gerekiyor tabii ki. Galatasaray formasıyla böyle mağlubiyeti alıyorsanız öncelikle utanmamız gerekiyor. Sonra da başımızı kaldırıp bir sonraki maça hazırlanmamız gerekiyor. En kısa zamanda kendi oyunumuzu bulmamız, kendi formumuzu bulmamız ve başlamamız gerekiyor” dedi

“Havaya girme” eleştirisi

Buruk, son 2 sezonun Süper Lig şampiyonu olan takımına, “havaya girme” eleştirisinde bulundu.

Okan Buruk, “Yani şey terim vardır. Havaya girmek gibi yani kendimizi bazen çok yüksekte görürüz. O yüzden hem benim için hem oyuncularım için hani sahada her maça çıkıp aynı şekilde oynamanız gerekiyor. Aynı şekilde ona hazırlanmanız düşünmeniz gerekiyor. Bu anlamda bizim için bir ders olduğu kesin. Bunların erken olması daha sevindirici. Bundan negatif olarak değil de pozitif olarak ders almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

EN FARKLI SKOR

Mustafa Erhan Hekimoğlu, ilk profesyonel maçında gol kaydetmiş oldu.

Ciro Immobile ve Giovanni van Bronckhorst da siyah beyazlılardaki ilk resmi maçında sezonu kupayla açmış oldu.

Beşiktaş’ın galibiyeti Süper Kupa tarihinin en farklı galibiyeti oldu.

Yeni seçilen TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da ilk Süper Kupası’nı Beşiktaş’a vermiş oldu.