ABC Politik

Gündem

3 aday çekildi… CHP Kadın Kolları da “değişti”

3 aday çekildi… CHP Kadın Kolları da “değişti”
Email :

Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır ve Eğitimci Birsen Bayar’ın, mevcut Başkan Aylin Nazlıaka lehine çekilmesine rağmen, CHP Kadın Kolları Kurultayı’nı Osmaniye Milletvekili Asu Kaya kazandı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP, 2023 Genel Seçimleri’nin ardından “Değişim” diyerek Özgür Özel’in 8 Kasım 2023 tarihindeki 38. Olağan Kurultay’ı kazanarak Genel Başkan seçilmesinden sonra Kadın Kolları Kurultayı’nı da gerçekleştirdi.

Ankara ATO Congresium’daki Kurultay’da Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır ve Eğitimci Birsen Bayar’ın, mevcut Başkan Aylin Nazlıaka lehine adaylıktan çekildi.

662 delegenin oy kullandığı seçimde Asu Kaya 477, Aylin Nazlıaka da 146 oy aldı. 10 oy geçersiz sayıldı.

ÖZEL’DEN AKSU’YA TEBRİK, NAZLIAKA’YA TEŞEKKÜR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni seçilen Asu Kaya ve yönetimini tebrik ederken, görevi devreden Aylin Nazlıaka ve yönetimine de teşekkür etti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özgür Özel, “Kadın Kolları Kurultayımızda Genel Başkanlığa seçilen Osmaniye Milletvekilimiz Asu Kaya’yı ve Yönetim Kurulu’nu tebrik ediyor, 4 yıl boyunca bu görevi yürüten Aylin Nazlıaka’ya ve ekibine görev süresi boyunca yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.