ABC Politik

Gündem

Özel’den “pırıltılı” anayasa ve müfredat kıyaslaması

Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz müfredat meselesini o pırıltılı sözler anayasa için söylenen sözlerin hepsini müfredat için de duymak istiyoruz” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Merkez’de eğitim sendikaları temsilcileriyle bir araya geldi.

Özgür Özel, AKP tarafından hazırlanan ve eğitimcilerin tepkisine neden olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ni eleştirdi.

AKP’nin yeni anayasa ısrarına gönderme yapan Özel, müfredat hazırlamanın anayasa hazırlamakla aynı değerde olduğunu söyledi.

Özgür Özel, “Ülkeyi yönetme yetkisini ele alanlar, beğenmedikleri kararlarda mahkeme kapatmaya kadar gidecek iddialarda bulunuyorlar veya mevcut anayasaya uymuyorlar ama pırıltılı sözlerle ‘Gelin yenisini birlikte yapalım’ diyorlar. Biz müfredat meselesini o pırıltılı sözler anayasa için söylenen sözlerin hepsini müfredat için de duymak istiyoruz. Müfredat yapmak, ulusal bir meseledir. Hep birlikte olunması gereken bir meseledir. Gittikçe yıpranan değil, birlikte yapıldığı için gittikçe güçlenen metinlerin ortaya çıkması gerekmektedir. Ama burada temel hedef kendine göre bir nesil yetiştirmek olunca işte sıkıntılar orada başlıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bugüne kadar en çok değiştirdiği iki bakanlı Kültür Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı. Herhalde Milli Eğitim, son değişiklikle 1 öne geçerek en çok değişen bakanlık haline geldi” şeklinde konuştu.

Özel’den “pırıltılı” anayasa ve müfredat kıyaslaması