ABC Politik

Dünya

Kışkırttığı savaşta İsrail, bir Hizbullah komutanını daha öldürdü

Kışkırttığı savaşta İsrail, bir Hizbullah komutanını daha öldürdü
Email :

Savaşı yaymaya yönelik hamlelerde bulunan İsrail’in Lübnan’a yaptığı saldırıda, Hizbullah komutanlarından Ali Cemaleddin Cevad hayatını kaybetti.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından Gazze’yi işgal eden İsrail’in katliamları sürüyor.

Savaşı yaymaya yönelik hamleler yapan İsrail, bu kez de Lübnan’ın güneyine saldırdı. Saldırıda, geçtiğimiz günlerde Fuad Şükür’ü öldüren İsrail, bu kez de Hizbullah’ın bir başka komutanı Ali Cemaleddin Cevad’ı öldürdü.

Lübnan Hizbullahı, resmi Telegram hesabından saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Lübnan’ın güneyindeki Zibdin beldesinden 37 yaşındaki Hizbullah mensubu Ali Cemalleddin Cevad’ın öldüğü ifade edildi.

İsrail ordusu ise Cevad’ı hedef alan hava saldırısına ilişkin bir görüntü yayınlayarak, Cevad’ın Hizbullah’ın askeri kanadı Rıdvan Gücü’nün önemli bir komutanı olduğunu öne sürdü.

Ordu açıklamasında, Cevad’ın Lübnan’ın sınır bölgesindeki Aba beldesinde motosikletle seyir halindeyken vurulduğu belirtildi.

ABD ÜSSÜNE SALDIRI

İsrail’i destekleyen ABD’nin Irak’ta bulunan Al Asad askeri hava üssüne füze saldırısı düzenlendi. Amerikan medyasında adı açıklanmayan ABD’li yetkililere dayandırılan haberlere göre, ABD’nin Irak’taki bir hava üssü saldırıya uğradı.

Saldırıya ilişkin ilk değerlendirmeyi yapan ABD’li yetkililer, Al Asad hava üssüne düzenlenen saldırının bir füze saldırısı olduğunu ve bazı Amerikan askerlerinin yaralandığını söyledi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.