ABC Politik

Dünya

CHP Gençliği, Katz’ın provokasyonunu deşifre etti!

CHP Gençliği, Katz’ın provokasyonunu deşifre etti!
Email :

CHP Gençlik Kolları, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, kendileriyle birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği paylaşıma yanıt verdi. CHP Gençlik Kolları, “Bizi etiketleyerek müttefikiniz Erdoğan’ı güçlendirmeye çalıştığınızı biliyoruz” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla girdiği polemiğe CHP’yi dahil etme çabaları sürüyor.

2 Ağustos Cuma akşamı, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu etiketleyerek Recep Tayyip Erdoğan’ı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e atıfta bulunarak eleştiren Yisrael Katz’dan yeni bir paylaşım geldi.

İmamoğlu, İsrail’in oyununa gelmedi!

GENÇLİK KOLLARI, İMAMOĞLU VE YAVAŞ

Katz, dün yaptığı paylaşımda, adları cumhurbaşkanı adaylığı için geçen ve 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olan CHP’li isimler Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra CHP Gençlik Kolları’nı etiketleyerek Erdoğan’ı eleştirdi.

BTK’nın Instagram’a erişim engeli kararı vermesini eleştiren Yisrael Katz’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Anti-Semitist diktatör @RTErdogan dün ABD ve Batı ülkelerine saldırarak, “İsrail’deki Siyonistler tarafından rehin alındıklarını” söyledi.

Erdoğan, rehin alınanlar, diktatörlüğünüzün tuzağına düşen Türkiye vatandaşlarıdır. Ülkenizdeki 57 milyon kullanıcı için Instagram’ı engellediniz ancak kendi Instagram hesabınıza erişime izin verdiniz.

Bana ne kadar saldırı yapılırsa yapılsın, Türkiye halkına ve dünyaya gerçeği ifşa etmeye devam edeceğim. Hamas’ı kucaklayan, halkına zulmeden ve diktatör gibi davranan bir lider diktatördür.”

CHP GENÇLİĞİ: ERDOĞAN’I GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞTIĞINIZI BİLİYORUZ

CHP Gençlik Kolları, Katz’ın paylaşımını alıntılayarak yanıt verdi.

CHP Gençlik Kolları’nın yanıtında şu ifadeler yer aldı:

“Kes sesini katil!

Kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz? Bizi etiketleyerek müttefikiniz Erdoğan’ı güçlendirmeye çalıştığınızı biliyoruz.

Siz masum insanların katillerisiniz. O çirkin sözlerinizi bizden uzak tutun.

Özgür Filistin, yaşasın Filistin”