ABC Politik

Gündem

Hakkında soruşturma açılan Ayşe Ateş’ten “utanma” göndermesi

Hakkında soruşturma açılan Ayşe Ateş’ten “utanma” göndermesi
Email :

MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın kendilerine iftira attığını öne sürerek suç duyurusunda bulundukları Ankara’da silahla vurularak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’e soruşturma açıldı. Ayşe Ateş, Yazar Bernard Shaw’ın “İnsan ne kadar daha fazla şeyden utanırsa o kadar şeref ve onur sahibi olur” sözünü paylaştı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Ankara’da 30 Aralık 2022 tarihinde silahla vurularak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ve avukatlarının Sinan Ateş cinayetinin emrini verdiklerini öne sürdüğü MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’dan karşı hamle geldi.

Avukat Şeyda Şahin: Yönter ve Yalçın’dır vur emrini verenler

İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ayşe Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu. Başvuru üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlatıldı.

Vurulmadan 2 hafta önce Sinan Ateş: İnşallah İzzet Ulvi Yönter çıkmaz

Gelişmeyi Ayşe Ateş, dün sosyal medya hesabından duyurdu.

BAŞSAVCILIK’TAN TALEP

Ayşe Ateş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İzzet Ulvi ve Semih isimli şahıslar kendilerine iftira attığım gerekçesiyle hakkımda suç duyurusunda bulunmuşlar. İfade vermeye gitmem gerekecekmiş. Oysaki duruşmada Sinan Ateş’in ailesi sıfatıyla verdiğimiz beyanların mahkeme heyeti tarafından dikkate alınması ve ifade vermesi, kendini aklaması gereken şahısların İzzet Ulvi ve Semih olması gerekiyordu. Demek ki onlarda sistem böyle…

“İnsan ne kadar daha fazla şeyden utanırsa o kadar şeref ve onur sahibi olur.”

— George Bernard Shaw”

Ayşe Ateş’in sosyal medya paylaşımında ayrıca savcının, Sinan Ateş Davası’na bakan Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazdığı yazı da yer aldı.

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Yapılmakta olan bir soruşturmaya esas olmak üzere;

Hakkında şikayette bulunulan Ayşe Ateş’in Mahkemenizde görülmekte olan 2024/127 esas sayılı dosyasında vermiş olduğu beyanlarını içeren duruşma tutanağı kısmının ve anılan dava dosyasında hüküm kurulmuş ise bir suretinin çok acele Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur.”