ABC Politik

Gündem

Komisyon başkanı TikTok’a göz dikmişti! Bakan, Instagram’ı açmak istiyor

Komisyon başkanı TikTok’a göz dikmişti! Bakan, Instagram’ı açmak istiyor
Email :

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın “Milletimiz kapatmamızı istiyor” dediği Tiktok için böyle bir sürecin olmadığını söyleyen Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Instagram her an açılabilir, ufak ayrıntılar kaldı, açalım istiyoruz” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun(BTK) 2 Ağustos 2024 Cuma günü sosyal medya platformu Instagram’a erişim engeli kararı vermesiyle ilgili tepkiler ve tartışmalar sürüyor.

Instagram’a erişim engeli! AYM’nin sitesinde “yoğunluk” sorunu

6 Ağustos Salı günü yaptığı açıklamada, Instagram yöneticileriyle “ciddi bir aşama kaydettiklerini” söyleyen Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’ndan 2. açıklama geldi. Abdülkadir Uraloğlu, “Instagram her an açılabilir, ufak ayrıntılar kaldı, açalım istiyoruz” dedi.

Uraloğlu: Instagram yetkilileriyle ciddi aşama kaydettik

Diğer sosyal medya platformlarını kapatılmasının planlandığı yönündeki iddialara da değinen Uraloğlu,

“Kapatmanın gayretinde değiliz ama hassasiyetlerimiz var. Başka platformun kapatılmasıyla ilgili bir süreç yok” şeklinde konuştu.

KOMİSYON BAŞKANI YAYMAN, “MİLLETİMİZ KAPATILMASINI İSTİYOR” DEMİŞTİ

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, dün yaptığı açıklamada Çin merkezli video paylaşım platformu TikTok için “şeytanın avukatlığını yapıyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Hüseyin Yayman, “TikTok’un kapatılması, erişim engelinin getirilmesi noktasında komisyon olarak bir tavrımız yoktur, bu Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) tavrıdır. Ama bana komisyon başkanı olarak sorsanız, siyaset milletle beraber yapılır. Milletimiz, TikTok’un kapatılmasını istiyor” demişti.

Komisyon Başkanı Yayman: TikTok, şeytanın avukatlığını yapıyor