ABC Politik

Dünya

Trump’a suikast girişiminin yeni görüntüleri: Salı günü söyledim

Email :

Cumhuriyetçi Parti’nin ABD Başkan Adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde bir polis, “Onlara oraya birilerini görevlendirmeleri gerektiğini söyledim. Bunu salı günü söyledim” diyor.

Önceki dönem ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump’ın 13 Temmuz Cumartesi günü Pensilvanya kentinde 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks tarafından düzenlenen suikast girişimine dair yeni görüntüler yayınlandı.

Söz konusu görüntülerde, yerel bir polisin, saldırgan Thomas Matthew Crooks’un ateş açmasının hemen ardından, saldırganın kullandığı alanın güvenliğinin sağlanması gerektiği konusunda Gizli Servis’i önceden uyardığını söylemesi dikkati çekti.

Polis videoda, “Onlara oraya birilerini görevlendirmeleri gerektiğini söyledim. Bunu salı günü söyledim.” ifadelerini kullandı. Videoda, yerel bir polis memurunun “Neden çatıda değildik?” sorusu üzerine meslektaşının, “Gizli servis orada birilerini görevlendireceğini söylemişti” anlar yer alıyor.

HARRISLE KARŞI KARŞIYA GELECEK

Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris’le karşı karşıya gelmeye hazır olduğunu söyleyen Donald Trump 4 Eylül’de Fox News, 10 Eylül’de ABC News ve 25 Eylül’de de NBC News kanalında canlı yayın tartışması için anlaştığını ve Harris’ten yanıt beklediğini belirtti.

ABC News kanalı ise Demokratlar’ın adayı Harris’in 10 Eylül’de yapılacak canlı yayına katılma konusunda mutabık olduğunu duyurdu.

Harris’in Fox News ve NBC News’te yapılması muhtemel canlı yayınlara katılıp katılmayacağı ise henüz açıklanmadı.

TRUMP: FED BAŞKANINDAN DAHA İYİ BİR İÇGÜDÜYE SAHİBİM

Donald Trump basın toplantısında ayrıca ABD Merkez Bankası’na (FED) dair yaptığı açıklamalarda da bulundu.

Başkanın FED üzerinde söz sahibi olması gerektiğnii savunan Trump, “Başkanın en azından orada söz sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Bence benim durumumda, çok para kazandım, çok başarılı oldum ve birçok durumda FED’deki insanlardan veya başkanından daha iyi bir içgüdüye sahip olduğumu düşünüyorum” dedi.

Trump’a suikast girişiminin yeni görüntüleri: Salı günü söyledim