ABC Politik

Gündem

İlk derece mahkemesi, Atalay için topu TBMM’ye attı! Yalçın, Arınç’ı hedef aldı

İlk derece mahkemesi, Atalay için topu TBMM’ye attı! Yalçın, Arınç’ı hedef aldı
Email :

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Atalay’ın, AYM’nin kendisinin TBMM’de okunarak milletvekilliği kaydının düşürülmesine gerekçe olarak gösterilen Yargıtay kararının “yok hükmünde” olduğu kararını vermesinin ardından tahliye talebine, olayın TBMM’nin işlemine dönük olduğu gerekçesiyle “karar vermeye gerek yok” kararı verdi. Can Atalay için dilekçe verilen olağanüstü toplantıya katılmayacaklarını ifade eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Can Atalay’ın milletvekilliğinin iadesi için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrı yapan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı hedef aldı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Can Atalay’ın Gezi Direnişi Davası’ndan ceza aldığı ilk derece mahkemesi olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi; Anayasa Mahkemesi’nin(AYM), Can Atalay’ın milletvekilliği kaydının düşürülmesine gerekçe olarak gösterilen Yargıtay kararının “yok hükmünde” olduğu kararı üzerine yapılan başvuruyu karara bağladı.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre; Can Atalay’ın başvurusunu değerlendiren ilk derece mahkemesi, başvuruya konu olan durumun TBMM’nin işlemine dönük olduğu değerlendirmesini yaparak konunun muhatabının TBMM olduğu kararını verdi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararında şu ifadeler yer aldı:

“Anayasa Mahkemesi’nin 22/2/2024 tarihli kararın konusunun ise, TBMM Genel Kurulu’nun 30/1/2024 tarihli 54. Birleşiminde Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin 3/1/2024 tarihli ve E.2023/12611 sayılı yazısının Başkanlıkça okunmak suretiyle Genel Kurul’a bildirilmesi işlemine ilişkin olduğu, tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde, hükümlü müdafiilerinin benzer taleplerinin daha önce değerlendirilerek karara bağlanmış olması ile talep dilekçesine konu Anayasa Mahkemesi kararının ise TBMM Genel Kurulu işlemine yönelik olduğu anlaşılmakla…”

YALÇIN BU SEFER ARINÇ’I HEDEF ALDI

CHP, DEM Parti, Saadet ve Gelecek Grubu, TİP, Demokrat Parti ve EMEP’in, Can Atalay’ın milletvekilliğinin iade edilmesi için 16 Ağustos Cuma günü TBMM’nin olağanüstü toplantıya çağrılması dilekçesi vermesi gündemdeki yerini koruyor.

Atalayla Kurtulmuş arasında dilekçe mutabakatı! MHP’den gizli engelleme çağrısı, Arınç’tan “dostça ikaz”

Söz konusu dilekçeye tepki gösteren ve toplantıya katılmayacaklarını açıklayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı ikinci açıklamada TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Can Atalay’ın milletvekilliğinin iadesini temin etme çağrısı yapan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı hedef aldı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Semih Yalçın şu ifadeleri kullandı:

“Biz hâlâ durdurduğumuz yerdeyiz.

Teröriste hak ihlali veren bir mahkeme Türk Milletinin mahkemesi olamaz.

DEM’lenmiş CHP’den veya Bülent Arınç gibi hukuk katledilirken buna maşa olanlardan hukuk öğrenecek değiliz.

Bir kez daha altını çiziyoruz ki; parti olarak, olası toplantıya katılmayacağız!”