ABC Politik

Spor

Süper Kupa’da yüksekten uçan Beşiktaş, Lig’de yeni transferleriyle 3 puanı aldı

Süper Kupa’da yüksekten uçan Beşiktaş, Lig’de yeni transferleriyle 3 puanı aldı
Email :

TFF Süper Kupa Finali’ni Galatasaray karşısında tarihin en farklı skoru olan 5-0’la kazanan Beşiktaş, Süper Lig’deki ilk maçında Yılport Samsunpor’u yeni transferleri Rafa Silva ve Gabriel Paulista’nın golleriyle 2-0 yendi. İlk yarıda Samsunspor’un topu ağlara gönderdiği bir pozisyonda VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

TFF Süper Kupa’yı, tarihin en farklı skoru 5-0’la Galatasaray’ı yenerek kazanan Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in ilk maçında Yılport Samsunspor ile karşılaştı.

Samsunspor, Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst yönetiminde ilk Süper Lig maçına çıkan Beşiktaş karşısında ilk dakikalarda topa hakim olan taraftı. Kara Kartal, ilerleyen dakikalarda oyunda dengeyi sağladı.

Maçın 14. dakikasında Samsunspor’da sağ kanatta orta saha çizgisinin hemen gerisinde topla buluşan Zeki Yavru’nun uzun topunda savunmanın arkasına sarkan Marius Mouandilmadji, Beşiktaş Kalecisi Mert Günok’u da geçerek topu ağlara gönderdi. Yapılan VAR incelemesinde pozisyonun ofsayt olduğuna karar verildi.

Samsunspor, bu pozisyonun ardından baskısını arttırdı. Ön alan baskısı yapan kırmızı beyazlılar, rakibinin hücuma çıkmasını engelledi.

Kendi sahasında kalan Beşiktaş, 31. dakikada bulduğu karşı atakta Semih Kılınçsoy’un uzun pasında Samsunspor savunmasının arkasına sarkan yeni transfer Rafa Silva’nın takımının ilk şutunu attığı pozisyonda, kendisinin Portekiz Ligi dışındaki, takımının da bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü kaydetti.

Samsunspor’un baskısı yediği golden sonra da devam etti.

Beşiktaş, 2. golünü, 36. dakikada sol kanattan organize şekilde kullandığı köşe vuruşunda Arthur Masuaku’nun ortasında kale sahasında topa kafa vuran bir diğer yeni transfer Gabriel Paulista ile buldu.

Beşiktaş’ın 2. golünden sonra oyunda denge sağlandı.

Samsunspor, Marius Mouandilmadji ile yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince ilk yarı, Beşiktaş’ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

2. YARI

Samsunspor, 2. yarıda da gol arayışlarını sürdürdü. Ev sahibi ekibin Sol Beki Marc Bola’nın ceza sahası sol çaprazından vurduğu top, direkten döndü.

İki takım da karşılıklı ataklardan sonuç alamayınca Beşiktaş sahadan 2-0 galip ayrıldı.