ABC Politik

Gündem

Metiner, AKP’ye vekil transferlerine şart koydu! Özdağ: Operasyon var

Metiner, AKP’ye vekil transferlerine şart koydu! Özdağ: Operasyon var
Email :

AKP’den ayrılarak kurulan DEVA ve Gelecek gibi partilerden AKP’ye milletvekili transferi olacağı iddialarıyla ilgili eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’den “özeleştiri şartı” geldi. Mehmet Metiner, “Öteki türlüsünü asla içime sindirenlerden olmam, biline!” dedi. Transfer olacağı iddia edilen Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ ise, “Operasyon var” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

AKP’den ayrılarak kurulan Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım(DEVA) Partisi’nin, 6’lı Masa’nın 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı döneminde CHP listelerinden seçilen milletvekillerinin AKP’ye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini koruyor.

Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Mustafa Nedim Yamalı’nın “Ahmet Davutoğlu’nun partide yapılan tüm görüşmelerden haberi var. AK Parti’ye geçeceksek Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile hep birlikte geçeriz” ifadelerinin ardından bir değerlendirme de eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’den geldi.

ÖZELEŞTİRİ ŞARTI

Mehmet Metiner, gelecek isimlerin gelmelerine karşı olmadığı fakat özeleştiri vermeleri gerektiği yorumunu yaptı.
Metiner, “Öteki türlüsünü asla içime sindirenlerden olmam, biline!” uyarısında bulundu.

Mehmet Metiner’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Önce birliği dağıtmak için ayrılın. Ayrıldıktan sonra Erdoğan karşıtı hatta düşmanı cephenin militan bir parçası olun. Şimdi de birliği sağlama gerekçesiyle dönebileceğiniz mesajı verin.

Bravo!

Dönersiniz dönmezsiniz, kabul edilirsiniz edilmezsiniz o bahsi diğerdir.

Yahu insan en azından bir hata yaptığını söyler, bir özeleştiride bulunur değil mi?

Yok!

Ayrıldığınız AK Parti eski AK Parti. Yani ayrıldığınız dönemdeki AK Parti.

Ortak akıldan ayrıldı, diktatör ve tek adam oldu dediğiniz Erdoğan da o eski Erdoğan.

Peki ne değişti?

Ayrılmanız ve sonrasında şer cephesinde Erdoğan karşıtlığı temelinde bir araya gelmeniz mi hatalıydı yoksa partiye tekrar dönmeniz mi doğru?

Bir özeleştiri vererek dönerseniz hiç bir itirazım olmaz.

Hatadan dönmek erdemliliktir.

Lakin her hâlükârda kendinizi birliği sağlayacak siyasi mesih gibi takdim etmenize acizane itirazım var.

Yoksa sonuçta bizler geçmişte birlikte siyaset yapmış kardeşleriz.

Herkes/hepimiz hatalarımızı kabul ederek birbirimize yeniden sarılırsak bundan en fazla memnuniyet duyanlardan biri en başta ben olurum.

Öteki türlüsünü asla içime sindirenlerden olmam, biline!”

 

SELÇUK ÖZDAĞ: OPERASYON VAR

Transfer olacağı iddia edilen isimlerden biri olan Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Özdağ, TELE1 ekranlarında Bilge Yurtdagülen’in sunduğu Gerçek Haber Gerçek Ekonomi programına konuk oldu.

Selçuk Özdağ, söz konusu iddiaların partilerine yönelik bir operasyon olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ şunları söyledi:

“Biz yapıcı muhalefet yapıyoruz. İnşa edici muhalefet yapıyoruz. Yıkıcı muhalefet değil ama bunu yaparken doğruları söylüyoruz. Ciddi şekilde Adalet ve Kalkınma Partisi bizden, yöneticiler bizden rahatsız. Neden? Çünkü hakikatleri söylüyoruz biz. Haykırıyoruz kürsülerde, basın toplantılarında, grup önerilerinde. Oldukça anlamlı grup önerileri veriyoruz biz. Gelecek Partisiyle ilgili bir operasyon var. Nedir? 5 ay önce başladı bu. 5 ay önce 1) 5 kişi Adalet ve Kalkınma Partisi’ne gidiyordu. Önce 1 kişi gidiyordu, sonra 2 kişi oldu, sonra 3 kişi oldu, sonra 5 kişi oldu. 2 veya 3 arkadaşımız da CHP’ye gidiyordu. Ben de Mansur Yavaş’ın yakınıymışım ve Mansur Yavaşla birlikte hareket ediyormuşum. Sanki Mansur Yavaş Bey parti kurmuş, parti genel başkanıymış gibi bir intiba uyandırılıyor. Grubumuzu dağıtmak istiyorlar.”