ABC Politik

Dünya

Putin hedefini açıkladı: “Adil çok kutuplu dünya”

Putin hedefini açıkladı: “Adil çok kutuplu dünya”
Email :

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Eşit ve bölünmez güvenlik sistemini oluşturmaya ve yeni adil çok kutuplu dünya düzenini inşa etme yönünde birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

Rusya’nın Kubinka kentinde Savunma Bakanlığınca organize edilen Uluslararası Askeri Teknik Forumu “Armiya-2024” başladı.

Forum kapsamında, askeri-teknik malzemelerin sergilendiği fuar açıldı.

Fuarda, Rus askeri sanayi alanında faaliyet gösteren yüzlerce şirket ile Belarus, İran, Hindistan ve Çin’den yaklaşık 120 yabancı şirket yer alıyor.

PUTİN, GÖRÜNTÜLÜ MESAJ GÖNDERDİ

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, forumun açılış törenine görüntülü mesaj gönderdi.

Forumun önemine işaret eden Vladimir Putin, “Forum, çeşitli ülkelerden uzman ve medya kuruluşlarının ilgisini çekiyor. Bu ilgiye ve ortaklık ilişkilerine değer veriyoruz. Bu ilişkileri geliştirmeye, eşit ve bölünmez güvenlik sistemini oluşturmaya ve yeni adil çok kutuplu dünya düzenini inşa etme yönünde birlikte çalışmaya hazırız.” dedi.

“UKRAYNA, BATI’NIN ÇOK KUTUPLU DÜZENİ ENGELLEME ÇABASI”

Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ise açılış konuşmasında, forumun, Ukrayna’daki “özel askeri operasyon” esnasında düzenlendiğine dikkati çekti.

Ukrayna’da olanları, “Rusya ve Batı arasında silahlı çatışma” olarak nitelendiren Belousov, “Bu, ABD ve müttefiklerinin egemenliğini sürdürme, çok kutuplu ve eşit bir dünya düzeninin inşasını önleme isteğinden kaynaklanıyor. Bu anlamda, bu çatışma her devletin çıkarını etkiliyor.” dedi.