ABC Politik

Gündem

“Türkiye’nin geleneklerine uygun yayın politikası” mı? X Türkiye, “rakı kadehi”ni kaldırdı

“Türkiye’nin geleneklerine uygun yayın politikası” mı? X Türkiye, “rakı kadehi”ni kaldırdı
Email :

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın sona ermesinin ardından X Türkiye resmi hesabından yapılan “Türk şampiyonlarımıza rakı kadehi kaldırıp, bizi gururlandırdıkları için tezahürat yapalım!” paylaşımı kaldırıldı. Akıllara, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın “Türkiye’nin geleneklerine uygun yayın politikası” çıkışı geldi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu’nun (BTK) 8 gün süren Instagram’a erişim engeli kararı ve TikTok’un yasaklanması tartışmaları gündemdeki yerini korurken, sosyal medyada dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Türkiye’nin 1984 Olimpiyat Oyunları’ndan sonra ilk kez altın madalya kazanamadığı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın sona ermesinin ardından X Türkiye resmi hesabından, “Olimpiyatlardan 8 madalyayı seriyoruz çünkü sporcularımız ateş ediyor. Türk şampiyonlarımıza rakı kadehi kaldırıp, bizi gururlandırdıkları için tezahürat yapalım” yazan bir paylaşım yapıldı.

Bu paylaşım bir süre sonra kaldırılarak, “madalya sayısı” yazan ve Türk sporcuların Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı 3 gümüş, 5 de bronz madalyayı ifade eden sembollerin yer aldığı yeni bir paylaşım yapıldı.

“TÜRKİYE’NİN GELENEKLERİNE UYGUN YAYIN POLİTİKASI”

Yaşanan bu durum akıllara, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın TikTok tartışmalarında kullandığı ifadeleri getirdi.

Hüseyin Yayman, 8 Ağustos’ta yaptığı konuşmada, “TikTok’un topluluk kuralları başta olmak üzere Türkiye’nin moral değerlerinedeğerlerine, ahlak değerlerine, geleneklerine, ananelerine uygun bir yayın politikası içerisinde olmasını bütün toplum gibi ben de milletimiz gibi bekliyorum” demişti.

Komisyon Başkanı Yayman: TikTok, şeytanın avukatlığını yapıyor