ABC Politik

Gündem

Davutoğlu, AKP iddialarına neden sessiz kaldığını anlattı

Email :

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP’ye katılacakları iddialarına cevap vermemesiyle ilgili, “Arkadaşlar bana sordular ‘bir cevap vermeyecek miyiz?’ Dedim ki ‘cevap vermeye değmez’” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisini ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu ile, ziyaretin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Davutoğlu, basın toplantısına kendisine sorulan AKP’ye katılma iddialarını “yalan söyleme hastalığı” anlamına gelen “mitomani” olarak değerlendirdi.

Davutoğlu, “Bir yeni kavram söyleyeceğim: Mitomani. Herkes Google’da baksın ne anlama gelir mitomani? Mitomani şu demek: Mitomani, sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişiler demek. Bu olay geldiğinde tipik bir mitomani dedim ama bununla yetinmedim. Lisede sınıf arkadaşım olan bir psikiyatrist arkadaşı aradım. Dedim ki ‘Birileri sürekli yalan söylüyorsa ve söyledikleri gerçekleşmiyorsa ve hala o yalanı tekrar ediyorsa bunun adı nedir’ dedim. ‘Bence mitomanidir ama sen ne diyorsun’ dedim. Doğru mitomani ama dedi ‘yalana inanması gerekmiyor’ dedi. ‘Kendi yalanına inanırsa o şizofreniktir. Ona ayrı tedavi uygularız. Mitomaniye ayrı tedavi uygularız. Aman karıştırmayın’ dedi” şeklinde konuştu.

İddialar hakkında neden açıklama yapmadığını da anlatan Ahmet Davutoğlu, “Şimdi yahu 1 senedir Gelecek Partisi’nden 3 kişi sonra bir enflasyon oldu %75 arttı 7 kişi oldu. Sonra bir deflasyon oldu 1 kişi, 2 kişi diye diye 1 yılı tamamladık. Yahu insanda bir utanma hissi olur. Ve bu arkadaşın dediği şey şu: Mitomaninin özelliği şu: Şizofrenik olarak yalan söyleyen yani yalan söylediğini bilerek bir gerekçeyle söyleyen yalan söylediğinin farkında olduğu için utanır dedi. Ama mitomaniler yalandan utanmaz dedi. Şimdi bunlar yalandan da utanmıyorlar. 1 yıl geçti. Hala aynı haber. Geliyor tekrar tekrar, son 4-5 gün içinde arttı. Arkadaşlar bana sordular ‘bir cevap vermeyecek miyiz?’ 1-2 arkadaşımızın açıklaması oldu. Dedim ki ‘cevap vermeye değmez’” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, AKP iddialarına neden sessiz kaldığını anlattı