ABC Politik

Gündem

AKP, 13 belediye başkanı ve 2 milletvekilini “transfer” etti! YRP: Nasıl zorunda bırakıldıklarını biliyoruz

AKP, 13 belediye başkanı ve 2 milletvekilini “transfer” etti! YRP: Nasıl zorunda bırakıldıklarını biliyoruz
Email :

AKP’nin 23. kuruluş yıl dönümünde 13 belediye başkanı ve 2 milletvekili “transfer” oldu. YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, AKP’ye geçen YRP’li belediye başkanları için, “Her birinin nasıl bir hikaye ile Ak Parti’ye geçmek zorunda bırakıldığını tek tek biliyoruz” dedi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da, “O transferlerin içerisinde CHP’ye gelmek isteyip de bizim reddettiğimiz insanlar var” ifadelerini kullandı.

Bir süredir siyaset kulislerinde dolanan “AKP transferleri” açıklandı.

AKP Kongre Merkezi’nde düzenlenen 23. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde 13 belediye başkanı ve 2 milletvekilinin AKP’ye geçtiği açıklandı.

AKP’ye katılan milletvekilleri, İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekilleri Seyithan İzsiz ve Ahmet Ergasun Yücel oldu.

AKP’ye katılan Seyithan İzsiz, “Yeniden yuvama dönüyorum. Ben zaten AK Partili idim” demişti.

AKP ve YRP arasında “şantaj” krizi! CHP’ye kazandırmak ahlaksızlık mı?

13 BELEDİYE BAŞKANININ 9’U YRP’DEN

AKP’ye katılan 13 belediye başkanının 9’u Yeniden Refah Partisi’nden(YRP), 1’i İYİ Parti’den, 1’i DEM Parti’den 2’si de bağımsız.

AKP’ye katılan belediye başkanları şu şekilde:

Adana Salimbeyli Mahmut Dal (Bağımsız)

Adana Feke Cömert Özen (Yeniden Refah)

Elazığ Arıcak Bükardi Ali Açmaz (Yeniden Refah Partisi)

Erzurum Aziziye Emrullah Akpunar (Yeniden Refah)

Erzurum Horasan Belediye Başkanı  Hayrettin Özdemir (İYİ Parti)

Erzurum Köprüköy Nevzat Karasu (Yeniden Refah)

Konya Doğanhisar Ali Öztoplu (Yeniden Refah)

Muş Bulanık Yoncalı Belde Belediye Başkanı Fehim Kaya (Yeniden Refah)

Muş Yeşilova Belde Belediye Başkanı Ömer Faruk Yenilmez (Yeniden Refah)

Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit (Yeniden Refah)

Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Refahattin Şencan (Yeniden Refah)

Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit (DEM Parti)

Uşak Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı (Bağımsız)

Zafer Arpacı da “yuvaya” döndü

AKP’ye katılan Uşak Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, eski bir AKP’li. 2019 Yerel Seçimleri’nde AKP’den girip seçimi kazanan Zafer Arpacı, 2024 Yerel Seçimleri’ne bağımsız olarak girmiş ve seçimi kazanmıştı.

Mahmut Dal ise 2024 Yerel Seçimleri’ne bağımsız olarak katılmış ve kazanmıştı.

GÜNAYDIN: CHP’YE GELMEK İSTEYENLER OLDU

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, AKP’nin “transfer”leri hakkında TELE1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programında değerlendirmelerde bulundu.

Gökhan Günaydın, AKP’nin ” transfer”leri arasında CHP’ye katılmak isteyenler olduğunu fakat kabul etmediklerini söyledi.

Günaydın, “Bir tane milletvekili istifa ettirmişsin de kendine almışsın, 5 tane belediye başkanını almışsın da ne olmuş? Kimi kandırıyorsun? O transferler senin olsa olsa dibe doğru batışını hızlandıran işlerdir. O transferlerin içerisinde CHP’ye gelmek isteyip de bizim reddettiğimiz insanlar var. Herkes CHP’ye gelemez, bunu herkes çok iyi bilsin. Şimdi diyorlar ya; orası benim evim. Evet, yuvanızı buldunuz. Bizim açımızdan sorun yok” dedi.

YRP: NASIL GEÇTİKLERİNİ BİLİYORUZ

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, dün yaptığı açıklamalarda 2024 Yerel Seçimleri’nde YRP’den girip kazanan belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine AKP tarafından kendilerine katılmaları için şantaj yapıldığını iddia etmişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise verdiği yanıtta, YRP’nin AKP’ye kaybettirerek CHP’ye kazandırma stratejisi izlediğini savunarak, gelecek belediye başkanlarının “hür iradeleri”yle hareket ettiğini savunmuştu.

Ömer Çelik YRP’yi suçluyor ama AKP’ye asıl hangi parti kaybettirdi?

YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz ise “transfer”lerin açıklanmasının ardından Ömer Çelik’e cevaben bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Mehmet Altınöz, “Yeniden Refah Partisi’nden kendi hür iradeleriyle Ak Parti’ye geçtiğini iddia ettiğiniz belediye başkanlarının her birinin nasıl bir hikaye ile Ak Parti’ye geçmek zorunda bırakıldığını tek tek biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik’e beraber canlı yayına çıkma çağrısında bulunan Altınöz, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın @omerrcelik,

Yeniden Refah Partisi’nden kendi hür iradeleriyle Ak Parti’ye geçtiğini iddia ettiğiniz belediye başkanlarının her birinin nasıl bir hikaye ile Ak Parti’ye geçmek zorunda bırakıldığını tek tek biliyoruz.

Dahası, o ilçelerdeki vatandaşlarımız da bu ahlak yoksunu siyasetin farkında ve uygulamalarınız o vatandaşlarımızın da şu anda ana gündemi durumundadır.

Sn. Çelik,

Eger cesaretiniz varsa, kendinizi en rahat ifade edeceğiniz, yandaşınız olan bir televizyon kanalında sizi karşılıklı canlı yayına davet ediyorum. Sonuçta siz Türkiye’nin 2. büyük partisini temsil ediyorsunuz; biz de 3. büyük partisini temsil ediyoruz. Oturup şöyle enine boyuna bir konuşmamız çok iyi olmaz mı? Tüm iddialarınızı konuşalım. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak ve bizi ikna etmek için ittifak taahhütünü (protokolünü) nasıl imzaladığınızı, sonra o şartların hiçbirini yerine getirmeyişinizi ve millet gerçek yüzünüzü görmesin diye Yeniden Refah’a durmaksızın nasıl operasyon çekmeye çalıştığınızı da konuşalım!

Buyurun, Hodri Meydan!

Sn. Çelik,

Belediyelerimizi çalarak bizden bir şey eksiltmediniz ama kamuoyunda kendi karizmanızı fena çizdirdiniz.”

 

“Çoban” polemiği yaşanmıştı

YRP’den AKP’ye geçen belediye başkanları arasında dikkat çeken isimlerin başında Erzurum Aziziye Emrullah Akpunar geliyor.

AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yerel seçim öncesi katıldığı bir televizyon programında Emrullah Akpunar için “O arkadaşımızdan belediye başkanı olmaz. Çoban bile olmaz” demişti.

Seçimi kazanan Emrullah Akpunar, çoban kıyafeti ile tur atıp kutlama yapmıştı.

Akpunar, “Çoban burada kibir abideleri nerede” demişti.