ABC Politik

Spor

Rapid Wien, Trabzonspor’u vites yükselterek eledi

Rapid Wien, Trabzonspor’u vites yükselterek eledi
Email :

İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanan Avusturya takımı Rapid Wien, bu sefer kendi evinde Trabzonspor’u 2-0 yendi ve bordo mavilileri Avrupa Ligi’nin dışına itti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Trabzonspor, kendi evindeki ilk maçta 1-0 yenildiği Avusturya’nın Rapid Wien takımıyla UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu rövanşında deplasmanda karşılaştı.

Trabzonspor, maçın ilk dakikalarına topa hakim olarak başladı. Bordo mavililer, ayağa paslarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Rapid Wien ise kaptığı toplarla Karadeniz Fırtınası’nın kalesinde tehlikeler yarattı.

Topu Trabzonspor hakimiyetine bırakan Avusturya temsilcisi, ilk yarının ilk bölümünde baskıyla rakibini bozmaya çalışırken, topun hakimiyetini sağladığı zamanlarda ise oyunun temposunu yükseltmemeye özen gösterdi.

Trabzonspor’un milli Kalecisi Uğurcan Çakır, rakibin etkili şutlarında kalesini başarıyla korudu.

İlk yarının 2. bölümünde ev sahibi ekip etkili ataklarını sıklaştırdı.

İlk yarı golsüz berabere sona erdi.

GOLLER 2. YARIDA

2. yarıda dengeli bir oyun oynanırken 2 takım da tehlikeli pozisyonlar buldu.

Rakip takım, 77. dakikada sağ kanattan savunmanın arkasına atılan topta Mathias Seidl ile Uğurcan Çakırla karşı karşıya pozisyonda golü buldu ve 1-0 öne geçti.

Gol için baskısını arttıran Trabzonspor’da 85. dakikada karşı atağa yakalandı. Sağ kanattan hızla ilerleyen Jansson’u çeken Pedro Malhiero kırmızı kart gördü.

Rakibinin 10 kişi kalmasını fırsata çeviren Avusturya temsilcisi, yine bir karşı atakta Cristoph Lung’ı ceza sahası sol çaprazından savunma arkasına kaçırdı. Cristoph Lung, Uğurcan Çakırla karşı karşıya kaldığı pozisyonda farkı 2’ye çıkardı.

Karşılaşma bu skorla sona ererken, Avrupa Ligi’nden elenen Trabzonspor, Avrupa yolculuğuna Konferans Ligi’nde devam edecek.