ABC Politik

Gündem

Uraloğlu, Instagram’ı kapatmanın karşılığını almış

Uraloğlu, Instagram’ı kapatmanın karşılığını almış
Email :

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “ Instagram’ı kapatma sebeplerimizin genel karşılığını sağladık, aldık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da gerçekleştirilen “Ulusal Staj Programı Geleneksel Kariyer Buluşması”nda bir konuşma yaptı.

Abdülkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun(BTK) sosyal medya platformu Instagram’a getirdiği erişim engeli hakkında, yasakçı bir zihniyete sahip olmadıkları açıklamasını yaptı.

Instagram’ı kapatma gerekçelerinin karşılığını aldıkları değerlendirmesini yapan Uraloğlu şunları söyledi:

“Bazen, bazı olaylar o kadar hızlı gelişir ki sizin orada hızlı vaziyet almanız gerekir. Bu süreç de böyle oldu. Bu konuda kamuoyundan beklediğim tepkinin çok çok altında bir tepki aldığımı söyleyebilirim. Burada uluslararası bir şirket ve onun kuralları var. Siz de bir ülkesiniz ve onun da kuralları, kanunları ve hassasiyetleri var. Burada önemli olan bir şirketin kuralları mıdır, bir ülkenin kanunları mıdır veya bir milletin hissiyatı mıdır? 60 milyona yakın sosyal medya kullanıcısının olduğu Instagram’ın dünyada ilk 10’un içinde kullanıcısının olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Biz yasakçı bir zihniyete sahip değiliz. Bence buraları niye kapattığımızdan ziyade, niye kapatmak zorunda kaldığımızı beraber sorgulamalıyız. O mu yasakçı, biz mi yasakçıyız, bunu tartışabiliriz. Instagram’ı kapatma sebeplerimizin genel karşılığını sağladık, aldık”