ABC Politik

Ekonomi

Refahı arttırmanın yolu köprü zamları mı?

Refahı arttırmanın yolu köprü zamları mı?
Email :

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, “Bugünün imkanlarıyla refahı arttırmamız lazım” derken köprü ve otoyol fiyatlarına zam yapıldı.

AKP iktidarının ekonomi politikalarının yarattığı enflasyon ve hayat pahalılığı emekli ve asgari ücretlinin geçimini zorlaştırırken AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ekonomiyi dar bir koridora soktuklarını belirttikten sonra sonra “Eğer ekonomimizin dar koridorlara girmemesini konuşacaksak, bugünün imkanlarıyla bugünün refahını arttırmamız lazım” demişti.

Nihat Zeybekçi, asgari ücret ve emekli maaşının arttırılmasının sorunu çözmeyeceği, gerekenin üretim, refah ve istihdamı artırmak olduğu yönündeki değerlendirmesinin ardından AKP iktidarından köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi.

Zeybekçi, EYT’yi gelecek nesiller üzerinden eleştirdi

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş ücreti otomobiller için 33 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücreti otomobiller için 70 TL oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü’nden geçiş ücreti otomobiller için 585 TL, Osmangazi Köprüsü’nden geçiş ücreti ise otomobiller için 555 TL oldu.

OTOYOLLARA DA ZAM GELDİ

16 Ağustos 2024 itibarıyla geçerli olmak üzere otoyol ücretlerine de zam geldi. Yeni tarifeye göre, İstanbul-Ankara Anadolu Otoyolu otomobiller için 187 TL oldu. İstanbul-İzmir otobanı ücreti Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti dahil otomobiller için 1370 TL oldu.

KÖPRÜLERİN FİYATLARI

Gelen zammın ardından köprüler için fiyatlar şöyle:

15 Temmuz Şehitler Ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri

Osmangazi Köprüsü

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

1915 Çanakkale Köprüsü

Köprü ve otoyol ücretleri kgm.gov.tr üzerinden görülebiliyor.