ABC Politik

Spor

Fenerbahçe’den suç duyurusu: Koç’a saldıran yöneticiye ev hapsi! “Hızımı ayarlayamadım”

Fenerbahçe’den suç duyurusu: Koç’a saldıran yöneticiye ev hapsi! “Hızımı ayarlayamadım”
Email :

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a arkadan gelip saldıran Göztepe’nin taraftardan sorumlu yöneticisi Fatih Özkan’a ev hapsi verildi. Fenerbahçe, suç duyurusunda bulundu. Fatih Özkan, “Ali Koç’u saha dışına çıkartmak istedim. Yerler ıslaktı. Hızımı ayarlayamadım” dediği öğrenildi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Fenerbahçe’nin deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kaldığı maçın devre arasında Göztepe Spor Kulübü akreditasyon kartına sahip bir kişinin arkadan gelerek Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a saldırması, gündemdeki yerini koruyor.

Saldırıya tepki gösteren Fenerbahçe, olay hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

“FUTBOL TERÖRİSTİ”

Sarı lacivertlilerin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada saldırgan şahıs, “Futbol teröristi” olarak nitelendirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Açıklama | İzmir’de Yaşananlar Hakkında

Futbol Takımımızın ligin 2. haftasında Göztepe ile oynadığı müsabakanın devre arasında;

hala stada alınmayan ve biber gazına maruz kalan taraftarlarımızın yaşadığı mağduriyetin çözümü için yöneticilerimiz dışarıda yetkililerle görüşmekteyken, Başkanımız Ali Y. Koç ve Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan da taraftarlarımızın olduğu tribüne gitmiş ve yetkililerle görüşmüştür.

Devamında, taraftarımızın içeri girmesi ve olayların yatışmasıyla Başkanımız ve Genel Sekreterimiz yerlerine gitmekteyken,

hiçbir sebep olmaksızın Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristi tarafından başkanımıza arkadan fiili saldırıda bulunulmuştur.

Yaşanan menfur saldırının ardından, yetkililerce ilgili kişinin spor şubede ifade vermek üzere alındığı belirtilmişse de şahsın maçın geri kalanını akreditasyon kartıyla takip etmeye devam ettiği, hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilmiş, elini kolunu sallayarak ve kıyafetini değiştirmiş halde stadyumdan ayrıldığı da bir gazetecinin dikkati sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir.

Ülkemizde yıllardır uygulanmakta olan 6222 sayılı yasa gereği en ufak taşkınlıklarda ilgililer hakkında derhal işlem yapıldığı ve tedbir uygulandığı herkesin malumuyken, Göztepe akreditasyon kartlı bu şahsın ayrıcalığı kimden ve nereden gelmektedir?

Milyonların gözü önünde suç işlemekten çekinmeyen ve hakkında hiç bir işlem yapılmamış halde elini kolunu sallayarak stattan ayrılan bu şahsa bu cesareti kimler vermektedir?

Başkanımız Ali Y. Koç tarafından futbol teröristi bu şahıs başta olmak üzere ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, süreç hassasiyetle takip edilecektir.

Ayrıca ilgili maçın öncesi, sırası ve sonrasında taraftarımıza yaşatılanlara dair de gereken tüm adımları atacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

 

EV HAPSİ CEZASI

Haber Global Spor Müdürü Sercan Hamzaoğlu ise saldırganın gözaltına alındığını belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sercan Hamzaoğlu, “Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’a saldıran Göztepe akreditasyonla şahıs, emniyet tarafından gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

Fatih Özkan, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgusu sonrası tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarılan Özkan, ev hapsiyle cezalandırıldı.

“YERLER ISLAKTI, HIZIMI AYARLAYAMADIM”

Demirören Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Göztepe Taraftardan Sorumlu Yöneticisi Fatih Özkan’ın polisteki ifadesinde, “Ali Koç’u saha dışına çıkartmak istedim. Yerler ıslaktı. Hızımı ayarlayamadım. İstemeden, sert ittim. Yaralama kastım yoktu” dediği belirtildi.

TFF: GEREKLİ KARARLAR ALINACAKTIR

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) da yaşanan saldırıyı kabul etmediğini açıkladı.

TFF’den yapılan açıklamada ilgili kurulların gerekli kararları alacağı belirtildi.

TFF’nin internet sistesinde yayınlanan açıklama şu şekilde:

“Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında oynanan Göztepe A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında futbol sahalarında görmek istemediğimiz birtakım hadiseler yaşanmıştır.

Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte; misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’na geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.

Yaşanan olayların, futbolda oluşturmak istediğimiz kardeşlik iklimine faydası olmadığı aşikardır. Futbolun tüm paydaşlarının ortak olduğunu, futbolumuzun marka değerini daha iyi noktalara taşıyabilmek için bu paydaşların sağduyulu bir şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

Süreç detaylı bir şekilde federasyonumuzun ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek olup, gerekli kararlar ivedilikle alınacaktır.”