ABC Politik

Spor

Ilıcalı’dan Koç’a saldırı hakkında yasa çağrısı! Özür açıklaması

Ilıcalı’dan Koç’a saldırı hakkında yasa çağrısı! Özür açıklaması
Email :

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Başkan Ali Koç’a yapılan saldırı hakkında, “Bir tek Fenerbahçe’ye karşı da olmuyor. Holiganizm ile ilgili acilen yasa çıkarılması gerekiyor” dedi. Saldırgan Fatih Özkan ise özür diledi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Başkan Ali Koç’a Göztepespor’un taraftardan sorumlu yöneticisi Fatih Özkan’ın yaptığı saldırı hakkında Beyaz TV’ye açıklamalarda bulundu.

Acun Ilıcalı, maç öncesi anlamsız düşmanca tavırlarla karşılaştıkları ve kendilerine yakın mesafeden hakaret edildiği açıklamasını yaptı.

Ilıcalı, “Çok güzel şehrin, güzel bir takımının deplasmanına geldik. Maçın öncesinde anlamsız bir şekilde düşmanca tavırlar sergilenmeye başlandı. Ben Göztepe ile Fenerbahçe arasında bir gerilim veya olay hatırlamıyorum. Başka bir ülkede gibiydim. Göztepe taraftarını takdir ediyorum ama anlattığım olaylar bir camiayı bağlamaz. Bizim oturduğumuz yerin etrafında çok negatif bir enerji vardı. Sonra iş hakarete döndü. Yakın mesafeden ‘şerefsiz’ diye bağırıyor” dedi.

“İHLAL OLABİLİR AMA DÜŞÜNECEK DURUMDA DEĞİL”

Acun Ilıcalı, Ali Koç’un sahaya girmesinin kural ihlali olabileceği fakat taraftarlara uygulanan şiddet nedeniyle yaralılar olduğu bilgisi gelince bunu düşünecek durumda olmadığı yorumunu yaptı.

Ilıcalı, “Gol oldu, hiçbirimiz kımıldamadık. Başkana bilgiler geldi, yaralananlar olduğu ve şiddet uygulandığına dair. Bahsettiğim kişi Fenerbahçe Kulübü Başkanı. Olayı duyar duymaz, hemen kendi taraftarının problemini çözmek istedi. Kural ihlali olabilir ama o anda onu düşünecek durumda değil” şeklinde konuştu.

Holiganizm yasası

Acun Ilıcalı, bu tür saldırıların yalnızca Fenerbahçe’ye karşı olmadığını söyleyerek holiganizm yasası çağrısı yaptı.
Ilıcalı, “Türkiye’deki tek olay Göztepe Stadyumu’nda olmuyor. Bir tek Fenerbahçe’ye karşı da olmuyor. Holiganizm ile ilgili acilen yasa çıkarılması gerekiyor. Bu insanların ömür boyu men edilmesi gerekiyor. Göztepelilere özellikle sesleniyorum. Kulüple alakalı konuşmuyorum” dedi.

“Yarın öbür gün başınıza bela olur”

Acun Ilıcalı, Göztepe yönetimine seslenerek Fatih Özkan’a destek olmanın ileride başka sorunlara yol açabileceği değerlendirmesini yaptı.

Ilıcalı, “Saldırıya uğradık, devamında saldıran şahıs normal şekilde hayatına devam ediyor. Neden ev hapsinde? Göztepe yönetimine sesleniyorum, siz demeçlerinizde bizi hedef göstermeye kalkarsanız, bu tip insanların arkasında durmaya kalkar ve emniyeti de yanınıza çekmeye çalışırsanız, bu tip şeyler yarın öbür gün başınıza bela olur” iradeleri kullandı.

ÖZKAN ÖZÜR DİLEDİ

Saldırgan Fatih Özkan özür açıklaması yaptı. Fatih Özkan, kamuoyunun saldırı nedeniyle daha fazla meşgul olamaması ve Göztepe ve Fenerbahçe taraftarlarının daha fazla yıpratılmaması için özür dilediğini belirtti.

Özkan’ın açıklaması şu şekilde:

“Futbolumuzun iki güzide kulübü arasında oynanan müsabaka sırasında meydana gelen ve hali hazırda kamuoyunu meşgul etmeye devam eden menfur olayın bir tarafı olarak yaşanan bu olay nedeniyle son derece üzgün olduğumun bilinmesini isterim.

Kamuoyunun bu olay nedeniyle daha fazla meşgul edilmemesi, her iki güzide kulübe gönül vermiş taraftarların yıpratılmaması için başta tüm kamuoyu olmak üzere mensubu olduğum Göztepe Spor Kulübü, kulübümüzün Onursal Başkanı Mehmet Sepil, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile tüm Fenerbahçe camiasından özür dilediğimi kamuoyuna saygıyla bildiririm.”