ABC Politik

Gündem

Şık, kürsü saldırısındaki Bozdağ ve Özalan’ın “gözgöze organizasyon”unu anlattı

Email :

AKP’li TBMM İdare Amiri Alpay Özalan’ın saldırısına uğrayan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, “Alpay, göz teması kuruyor Bekir Bozdağla. Sanırım Alpay’ın ilk hamlesi de sanırım vurmaya yönelik değildi. Dengemi bozmak, beni düşürmek gibi ve arkasından gelenler saldırının devamcısı olacak ki öyle de yaptılar” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

TBMM’de temsil edilen muhalefet partilerinin çağrısıyla, Anayasa Mahkemesi’nin “yok hükmünde” olduğu söylediği Yargıtay kararı okutularak milletvekilliği kaydı düşürülen Can Atalay’ın milletvekilliğinin iadesi gündemiyle yapılan olağanüstü toplantıda AKP İzmir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Alpay Özalan’ın kürsüde konuşan Türkiye İşçi Partisi(TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’a yönelik yumruklu saldırı gündemdeki yerini koruyor.

Ahmet Şık, saldırıyla ilgili ilk kez TELE1 ekralarında Musa Özuğurlu’nun sunduğu Sabah Pusulası programına katılarak açıklamalarda bulundu.

Şık, saldırının organize ve planlı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Şık, geçmiş tecrübelerinden böyle bir sonuca vardığını söyleyerek, “Bir kere öncelikle şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Bu saldırı önceden planlanmış ve organizeydi. Ondan yana hiçbir şüphem yok. Bir önceki dönemin yaşanılan gerilimlerine ve benzer olaylar olduğundaki hali tavrı bir düşündüğümde organize olduğu, önceden karar verilmiş olduğu, kimlerin nasıl saldıracağına ve AKP’li Meclis Başkanvekili’nin neler yapacağına kadar herşeyin planlandığını düşünüyorum. Geçmişte yaşananlara baktığınızda eğer bir saldırı planlandı ise mutlaka AKP Grubu’na başkanlık eden kişi grup başkanı ya da başkanvekili kürsüdeki muhalefet vekiline mutlaka ayağa kalkarak mukabele eder, sert konuşur. Abdullah Güler de buna da çok uygun birisi zaten. Grubun talimatı buradan aldığını düşünüyorum” dedi.

“ARKADAN GELENLER DEVAMCI OLACAKTI”

Şık, konuşmasının devamında, saldırının gerçekleştiği oturumun ilk bölümünü yöneten TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ile Alpay Özalan’ın saldırı öncesi gözgöze geldiği iddiasında bulundu.

Alpay Özalan’ın kendisini yere düşürerek arkasından gelenlerinde saldırının devamcısı olmasının planlandığını öne süren Ahmet Şık, şu ifadeleri kullandı:

“Bazı fotoğrafları inceledim gazeteci gözüyle. Ben kürsüdeyken Alpay var, işte arkasında 3-4 kişi hazır olmuş. Alpay, göz teması kuruyor Bekir Bozdağla. Bekir Bozdağ, oturuma ara verildiğini ilan eden gonga vurduğu anda da saldırı başlıyor. Sanırım Alpay’ın ilk hamlesi de sanırım vurmaya yönelik değildi. Dengemi bozmak, beni düşürmek gibi ve arkasından gelenler saldırının devamcısı olacak ki öyle de yaptılar. Beklemediğimiz bir şey değildi ama biraz gafil avlandığımı da söyleyebilirim.”

Şık, kürsü saldırısındaki Bozdağ ve Özalan’ın “gözgöze organizasyon”unu anlattı