ABC Politik

Gündem

Özdağ, Altaylı’yı doğruladı: Onu da siz düşünün

Email :

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gazeteci Fatih Altaylı’nın, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz” dediğini kendisine söyleyen kişinin Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici olduğu açıklamasını doğruladı. Ümit Özdağ, Murat Gezici için, “Meral Akşenerle bu anlaşmayı yapanlardan korkuyor” dedi. Özdağ, anlaşmayı yapanların kimler olduğu sorusuna, “Onu da siz düşünün” yanıtını verdi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Kurucularından olduğu İYİ Parti’den 2021 yılında ayrılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1 ekranlarında Özlem Gürses’in sunuculuğunu yaptığı Kayıt Dışı programına katıldı.

Ümit Özdağ, Gazeteci Fatih Altaylı’nın, kendisine İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kazandıracaklarını söylediğini aktaran kişinin Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici olduğu açıklamasını doğruladı.

Özdağ: “Akşener, Erdoğanla 1 ay önce anlaştı”

NEVŞİN MENGÜ’YE DE ANLATMIŞ

Özdağ, Murat Gezici’nin kendisine anlattıklarını Gazeteci Nevşin Mengü’ye de anlattığını söyledi. Ümit Özdağ, “Bir eski il başkanımız bana bir Twitter mesajı yolladı. Twitter mesajında bir Twitter takipçisi diyor ki: Yahu bunu dün Nevşin Mengü de anlattı. Nevşin Mengü’ye de anlatmış bunu. Onun üzerine ben Nevşin Hanım’ın programını buldurdum. Nevşin Mengü orada diyor ki: Böyle bir tartışma var. Ümit Özdağ böyle bir ifadede bulundu. Bu kamuoyu şirketinin sahibi bana da anlattı bu hadiseyi diyor. Ben de onun üzerine Nevşin Hanım’ı aradım. Nevşin Hanım dedim, ‘Murat Gezici’den bahsediyoruz, evet Murat Gezici. Murat bunu bana anlattı Ben ciddiye almadım’ dedi” şeklinde konuştu.

ARAŞTIRMA YAPMIŞ

Ümit Özdağ, Gezici’nin daha önce kendisine de söylediği gibi, Fatih Altaylı’nın açıklamasına yalanlama yapmasının ardından Murat Gezici’nin açıklamaları hakkında bir araştırma yaptığını anlattı.

Özdağ, “Şimdi bir an şunu düşündüm Allah için: Yahu bu adam acaba yalan mı söylüyor? Yani Meral Akşener kendisine böyle bir şey söylemedi mi? Bunun üzerine bir araştırma yaptım, tesadüf biraz da. Murat Gezici’nin gidip bu konuşmanın olduğunu söylediği gün ve nerelere gidilmesi gerektiğinin tartışıldığı gün orada olan arkadaşlarla konuştum. Murat Gezici’nin oraya geldiğine şahitler” dedi.

“ANLAŞMAYI YAPANLARDAN KORKUYOR”

Ümit Özdağ, Gezici’nin Meral Akşenerle anlaşma yapanlardan korktuğu iddiasında bulundu.

Özdağ, “Özetle, şimdi biliyorum ki yalan söylemiyor Murat Gezici. Murat Gezici doğru söylüyor. Bana söylediği doğru ama Murat Gezici çok korkuyor. Korkmasının nedeni bence Meral Akşener değil. Meral Akşener’in arkasına sığınıyor. Bana öyle söyledi. ‘Meral Akşener’den korkuyorum ben’ dedi. Meral Akşener’den korktuğunu düşünmüyorum. Meral Akşenerle bu anlaşmayı yapanlardan korkuyor” ifadelerini kullandı.

“ONU DA SİZ DÜŞÜNÜN”

Ümit Özdağ’ın açıklamaları üzerine programın daimi konuklarından Ersin Eroğlu: “Kim onlar?” sorusunu yöneltti.Ümit Özdağ cevap vermedi. Masum Gök başka bir soru sormaya hazırlanırken Özlem Gürses araya girerek, “Bir dakika. Bu çok önemli bir soru. Kim onlar?” diyerek soruyu tekrarladı. Özdağ bunun üzerine, “Onu da siz düşünün” yanıtını verdi.

Özdağ, Altaylı’yı doğruladı: Onu da siz düşünün