ABC Politik

Gündem

Milletvekili CHP’ye geçen Dervişoğlu, gönlünü açtı

Milletvekili CHP’ye geçen Dervişoğlu, gönlünü açtı
Email :

İYİ Parti’den istifa eden Bağımsız Adana Milletvekili Bilal Binici’nin CHP’ye katılmasının ardından Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu, “Kim gittiyse sadece bu partinin kapıları değil, benim kalbim ve gönlüm de ardına kadar açıktır” dedi.

Uzunca bir süredir istifalarla çalkalanan İYİ Parti’de en son Bağımsız Adana Milletvekili Bilal Binici, dün CHP’ye katıldı. Bilal Binici’nin rozetini, CHP Genel Başkanı Özgür Özel taktı.

Bu gelişmenin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

“GÖNLÜM ARDINA KADAR AÇIK”

Müsavat Dervişoğlu, partisinden istifa edenlere geri dönme çağrısı yaptı.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na dün yaptığı ziyarette konuşan Dervişoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Ben size buradan bir dava arkadaşınız, bir yol arkadaşınız, bir kader ve kavga arkadaşınız aynı zamanda da genel başkanınız olarak söylüyorum. Bir kişinin yokluğu bizim için çok önemlidir. O sebeple bir eksiksek hiçbirimiz yokuz demektir. Kırılmış gönüllere gireceksiniz. Küskünlükleri, dargınlıkları, olumsuzlukları bertaraf edeceksiniz. Birlikten güç doğacağını, doğan o gücün de bizden fazla büyük Türk milleti için gerekli olduğunu herkese haykıracaksınız. Ben buradan söylüyorum. Giden arkadaşlarımıza, küsen arkadaşlarımıza, istifa eden arkadaşlarımıza, gönlü kırılan arkadaşlarımıza hulusi kalb ile sesleniyorum. Kim gittiyse sadece bu partinin kapıları değil, benim kalbim ve gönlüm de ardına kadar açıktır. Hepsini Allah’ın izniyle yeniden partimize davet ediyorum. Bu birlikten güç doğmasını istiyorum.”

HULUSİ KALB

Müsavat Dervioşoğlu’nun kullandığı “Hulusi kalb” ifadesi, Osmanlıca’da içten gelen samimiyet anlamına geliyor.