ABC Politik

Gündem

AKP ve MHP istemedi, CHP’li belediye Suavi konserini iptal etti

AKP ve MHP istemedi, CHP’li belediye Suavi konserini iptal etti
Email :

AKP ve MHP yönetiminin hedef göstermesinin ardından CHP’li Konya Seydişehir Belediyesi, Şarkıcı Suavi’nin konserini iptal etti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

19 Ağustos tarihinde İstanbul Beykoz’da düzenlediği konserde slogan atıp provokatif eylemlerde bulunan MHP’nin Şarkıcı Suavi’ye düşmanlığı devam ediyor.

CHP’li Konya Seydişehir Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenleyeceği etkinlik kapsamında sahneye çıkacağı belirtilen Suavi’nin konserinin iptal edildiği belirtildi.

Suavi’nin Avukatı Bişar Abdi Alınak, konserin iptalini AKP ve MHP ilçe yönetimlerinin hedef almalarının etkisiyle gerçekleştiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Bişar Abdi Alınak şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkilimiz Suavi’nin 19 Ağustos tarihinde Beykoz’da sahne aldığı etkinliğe, MHP ilçe teşkilatı ve ülkü ocaklarının örgütlediği hedef gösterme ve linç kampanyasını takiben bir saldırı teşebbüsünde bulunulmuştu.

Aynı yöntemlerle, müvekkil sanatçının Seydişehir Belediyesince davet edildiği konserin de hedef alındığını günlerdir takip ediyoruz. MHP ve AKP ilçe yöneticilerinin açıklamalarıyla gündem edilmeye çalışılan yalan ve nefretin tesiri ile Suavi’nin konseri, CHP Seydişehir Belediyesi Başkanı tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiştir.

Takdir edilecektir ki, Suavi’nin ülkenin ve dünyanın herhangi bir köşesinde şarkılarını söylemek için, dinleyicilerinin teveccühü dışında bir davet veya teşvike ihtiyacı yoktur. Bu karar ile, her istediğini linç kampanyalarıyla yaptırabileceğine inanan bu zihniyete cesaret ve cüret veren muhalefet belediyesi başkanı maalesef aynı bağnaz yapı ile hizalanmıştır.

Müvekkilimize yönelen bu sistemli saldırıların asıl hedefi, bu topraklarda barışa ve kardeşliğe duyulan inanç ve Suavi’nin şarkılarının bu inancı hatırlatan sesidir. Bu karar ile bulunacak cüret, mutlaka kararı verenleri de benzeri saldırıların hedefi yapacaktır. Bu saldırganlığa boyun eğmenin sonuçlarına dair, kararı veren iradeyi ve CHP genel merkezini içtenlikle uyarıyor ve sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Sonuç ne olursa olsun, Suavi’nin şarkılarının, dayanışma ruhuna inanan her kulağa, dünyanın neresinde olursa olsun ulaşacağını biliyoruz, Suavi şahsında; halk ozanlarımızın, şairlerimizin, yazarlarımızın seslerinin ve kalemlerinin kötülüğe galip geleceği inancı ile ayrıştıran, ötekileştiren bu zihniyeti ve ülkeyi değiştireceği şiarı ile söz yükseltip aynı suda yıkanan muhalefet partisinin belediye başkanını kamuoyunun takdirine sunuyoruz…”