ABC Politik

Ekonomi

DİSK’e %0,99 oyunu mu? Çerkezoğlu: Sendika üyeliğim silinmiş

Email :

DİSK ve Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın toplu iş sözleşme yetkisini iptal etmek için sendika üyeliğinin silindiğini söyledi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikaları (Dev Sağlık-İş) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Resmi Gazete’de yayınlanan sendikaların üye sayıları ve toplu iş sözleşmesi yetkileriyle ilgili verilerin doğru olmadığını belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Arzu Çerkezoğlu; Dev Sağlık-İş’in, %1 iş kolu barajının altında kalması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kendisinin dahil bazı üyelerin üyeliklerini sildiğini ve sağlık sektöründe işçi statüsünde sayılmayan bazı kişilerin işçi gibi gösterilerek sektörde çalışan işçi sayısının yüksek gösterildiğini öne sürdü.

Çerkezoğlu şu ifadeleri kullandı:

“24 Temmuz akşamı gece yarısı Resmi Gazete’de sendikaların üye sayıları ve örgütlenme durumları ve toplu sözleşme yapma hakkına sahip, o konulan barajın üstüne çıkabilmiş sendikalar açıklandı. Gece yarısı çalışma bakanlığı tarafından yapılan o açıklamada Resmi Gazete’de gördük ki: Sendikamız Devrimci Sağlık-İş, 0.99’la barajın altında bırakılmış. Nasıl olmuş bu iş diye baktığımızda, -çünkü sendikamızın kayıtları, Çalışma Bakanlığı’nın resmi verileri bizim de elimizde- hem sendikamızın üye sayısı düşürülerek 7 bin 400 gibi düz bir rakama yuvarlanarak sendikamızın üye sayısı düşürülmüş, hatta yaptığımız kontrollerde sendika ve konfederasyonun genel başkanı olarak benim üyeliğim bile sistemden silinmiş, bu yetmemiş, yine barajın üzerinde olduğu görülünce de iş kolundaki toplam çalışan sayısı yüksek gösterilmiş.”

DİSK’e %0,99 oyunu mu? Çerkezoğlu: Sendika üyeliğim silinmiş