ABC Politik

Gündem

CHP’li Emir, 2. Atalay oturumu talebinin farkını ve tarihini açıkladı! Baş’tan ziyaret

Email :

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, kaydı düşürülen Can Atalay’ın milletvekilliğinin TBMM Başkanlığı’nın yazacağı yazıyla iade edilmesini talep ederek TBMM’yi 10 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağıracaklarını söyledi. Atalay’ı ziyaret eden TİP Genel Başkanı Erkan Baş; Can Atalay’ın, TBMM İdare Amiri Alpay Özalan’ın saldırısına uğrayan Ahmet Şık ve çıkan arbedede yaralanan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp’e geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi.

Murat Emir, Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) “yok hükmünde” olduğu kararına rağmen Yargıtay kararı TBMM’de okutularak kaydı düşürülen Can Atalay’ın milletvekilliğinin geri verilmesi için TBMM’yi 10 Eylül’de toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

Emir, beklentilerinin, TBMM Başkanlığı’nın AYM kararı doğrultusunda Genel Sekreterlik’e yazı yazmasıyla Atalay’ın milletvekilliğinin geri verilmesi için gerekli işlemlerin başlatılması olduğunu belirtti.

Murat Emir, “Can Atalay, 600 milletvekilinden biridir. Şu anda İşçi Partisi’nin milletvekilidir ama bundan sonra bütün partilerin milletvekili gibi muamele görecektir. Bugün artık, Meclis’in bu durumu el koymasını, özellikle Can Atalay’ın milletvekili olduğunun tekrar okunarak Meclis’e bildirilerek gerekli işlemlerin başlatılmasını, özlük haklarıyla ilgili işlemlerin Meclis Başkanlığı’nın Genel Serketerlik’e yazacağı bir yazıyla başlatılmasını ve yargıdaki bu krizin yani Anayasa Mahkemesi’nin kararına Yargıtay’ın uymayışının bir genel görüşmeyle Meclis’te görüşülmesini yapmak üzere 10 Eylül’de Meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE MİLLETVEKİLLİĞİ GÖREVİ”

Emir, Can Atalay’ın listesinden seçildiği Türkiye İşçi Partisi ve diğer partilerle iletişim halinde bir süreç yürüttüklerini belirterek, Atalay’ın “Türkiye Milletvekilliği” görevini yürütmesi için çabaladıklarını ifade etti.
Murat Emir, şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu süreci, diğer partilerin grup başkanvekilleriyle ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı sayın Erkan Baş’la iletişim halinde yürütüyoruz. Her bir mevkidaşım, Can Atalay’ın hapiste daha fazla tutulmaması ve bir an evvel gelip Hatay halkının iradesi doğrultusunda Türkiye Milletvekilliği görevini yapması ve Meclis’in burada üstüne düşeni yapması noktasında en az bizim kadar duyarlı ve ilk tutumlarının tamamen arkasındalar. İnanıyoruz ve biliyoruz ki bütün Meclis grupları 10 Eylül’de Meclis’te olacaklar ve Can Atalay’ın artık bundan sonra milletvekili olarak görevini yapması için ve bu hukuk garabetinin sonlandırılması için üstlerine düşeni yapacaklar.”

BAŞ ZİYARET ETTİ

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay’ı ziyaret etti.

Erkan Baş, moralinin yerinde olduğunu belirttiği Atalay’ın, TBMM’deki Olağanüstü Genel Kurul’da Alpay Özalan’ın saldırdığı Ahmet Şık’a ve çıkan arbedede yaralanan Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Okan Konuralp’e geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Baş, şu ifadeleri kullandı:

“TBMM’de olması gereken Hatay Milletvekilimiz Can Atalay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret ettim.

Morali gayet yerinde, her zaman olduğu gibi dirençli.

Can, TBMM’de düzenlenen olağanüstü toplantıya çağrı yapan tüm siyasi partilerin yöneticilerine ve toplantıya katılan milletvekillerine teşekkür etti. Saldırıda yaralanan sevgili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Okan Konuralp ve Ahmet Şık’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Can da bu yaşananları yalnızca TİP’e ve kendisine değil, anayasaya ve halk iradesine dönük bir darbe girişimi olarak değerlendiriyor.

Bu darbe girişimine karşı direnişin, faşizan Saray Rejimi’ne karşı direnişin bir parçası olduğunun bir kez daha altını çiziyoruz.

Onlar hukuk tanımazlığa, zorbalığa devam ettikçe biz de bulunduğumuz her yerde direnişe devam edeceğiz.”

 

AKP, MİLLETİN MECLİSİNİ KANA BULAMIŞTI

TBMM’de temsil edilen muhalefet partilerinin verdiği dilekçe doğrultusunda TBMM’de, 16 Ağustos Cuma günü Olağanüstü Genel Kurul düzenlenmişti.

Toplantıda, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık konuştuğu sırada, daha önce de TBMM’de pek çok saldırı olayında bulunan TBMM İdare Amiri ve AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kürsüye gelerek Ahmet Şık’a yumruklu saldırı düzenlemişti.

Bu olayla başlayan arbedede DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve CHP Ankara Milletvekili Okan K0nuralp’in de kaşı açılmıştı.

AKP, Can Atalay için toplanan TBMM’yi kana buladı! Saldırıya uğrayan Şık’a kınama

CHP’li Emir, 2. Atalay oturumu talebinin farkını ve tarihini açıkladı! Baş’tan ziyaret