ABC Politik

Gündem

Özel, Tüzük Kurultayı hakkında Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşecek?

Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçmiş dönem mevkidaşları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile parti tüzüğünde yapılacak değişiklikler için fikirlerini almak üzere bir araya geldi. Farklı bir programı olduğu için önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşemediğini ifade eden Özgür Özel, Ankara’ya döndüğünde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp Tüzük Kurultayı’yla ilgili görüşlerini alacağını söyledi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP’de 4-9 Eylül tarihlerinde Sivas’ta başlayıp Ankara’da sona erecek Tüzük Kurultayı için hazırlıklar sürüyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de geçmiş dönem CHP Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile bir araya geldi.

Özgür Özel, tüzük değişiklikleri hakkıdna eski genel başkanların önerilerini aldı.

CHP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Genel Başkanımız Özgür Özel, önceki genel başkanlarımız Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile İstanbul’da bir araya gelerek parti tüzüğümüzde yapılacak değişikliklere ilişkin önerilerini aldı” denildi.

 

ANKARA’YA DÖNDÜĞÜNDE KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Özel, Tüzük Kongresi için görüşlerini aldığı eski genel başkanlarla birlikte Türkiye İş Bankası 100. Yıl Resepsiyonu’na katıldı.

Resepsiyon sonrası gazetecilere açıklama yapan Özgür Özel’e önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun neden görüşmede olmadığı soruldu.

Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun farklı bir programı olduğu için katılamadığını, Ankara’ya döndükten sonra kendisiyle görüşüp fikirlerini alacağını söyledi.

Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Genel Başkan’ın bir ayrı programı var. Bugün akşama katılamadı. Biz, önceki genel başkanlarımızla bugün bir araya geldik. Kendileri, bugün Parti’de bir tüzük değişimi var. Onunla ilgili tüm üyelerimiz görüş veriyor ama önceki genel başkanlarımızdan görüşlerini almak, uyarılarını almak, önerilerini almak bana düşerdi. Bunu İstanbul’da değerli üç genel başkanımızla yaptık. Ankara’ya döndüğümde de sayın Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edeceğim ve kendisinin görüş ve önerilerini alacağım. Partimizdeki birlikten, beraberlikten, sayın genel başkanlarımızın yönlendirmelerinden son derece mutluyuz. Böyle bir akşamı birlikte yaşadığımız için de kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

Özel, Tüzük Kurultayı hakkında Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşecek?