ABC Politik

Gündem

Türkeş, Şık’a saldırıda hem nalına hem mıhına vurdu

Türkeş, Şık’a saldırıda hem nalına hem mıhına vurdu
Email :

AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın Can Atalay oturumundaki konuşmasını “provokatif” olarak nitelerken, TBMM İdare Amiri Alpay Özalan’ın yumruklu saldırısını da, “TBMM açısından çok kötü oldu” şeklinde değerlendirdi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi(AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Halk TV Yazarı İsmail Saymaz’a konuştu.

İsmail Saymaz, Tuğrul Türkeş’e TBMM’de temsil edilen muhalefet partilerinin çağrısıyla, Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) “yok hükmünde” olduğu kararını verdiği Yargıtay kararıyla milletvekili kaydı düşürülen Can Atalay’ın milletvekilliğine geri dönmesi amacıyla toplanan Olağanüstü Genel Kurul’da yaşananları sordu.

“ABBAS’IN DURDUĞU YERDE MİLLETVEKİLİ KANI VARDI”

Saymaz’ın “Manzarayı nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Türkeş, hem Türkiye İşçi Partisi(TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın konuşmasını hem de AKP İzmir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Alpay Özalan’ın yumruklu saldırısını eleştirdi.

Tuğrul Türkeş, şu ifadeleri kullandı:

“Ahmet Şık’ınki provokatif bir konuşmaydı. Kürsüye gelip hakaretamiz ifadeleri kullanırsa öbür tarafın elini bağlayıp seni seyretmesini beklemiyorsunuz. Yapılmaması lazımdı. Şık da amacına ulaştı. Bana göre üzgün değildir olanlardan.

TBMM açısından çok kötü oldu. Bir gün önce Mahmut Abbas’ı getiriyorsun, olağanüstü toplantıya çağırıyorsun, dünyaya mesaj veriyorsun. Ertesi günü yerde milletvekilinin kanı var. Hangi yerde? Bir gün önce Mahmut Abbas’ın ayağının bastığı yerde. Bununla mı biz barışı sağlayacağız? Bununla mı dünya barışına katkı sunacağız?

Milletvekili dediğin insanlarda asgari kültür, asgari feraset, bir bilinç olmasını insanlar arzu ediyor. Bunu parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum.”

Ötanazi yasasını eleştiren Türkeş, hükumete siper oldu

“VANDALİZM”

İsmail Saymaz, bu cevap üzerine, “Bir de kürsü dokunulmazlığı var. Alpay Özalan yumruk attı…” sorusunu yöneltti.

Türkeş bu soruya, “İşin hiç oraya gelmemesi lazımdı. Bu saatten sonra kim haklı, kim haksız; konuşmanın faydası yok. Kötü bir şey oldu. Benim 2-3 ay önceden toplumun dikkatini çekmeye çalıştığım şey tam da bu nokta. “Türkiye’de demokrasi var, hürriyetler var, hukuk var, hukuk iyi işliyor” densin diye biz gayret ederken, vandalizm gene çıktı su yüzüne. Hakimlerin bile okuyup okumadığını bilmediğimiz dosyalarda bütün siyasiler yüksek fikir sahibi. Fenerbahçelilik ve Beşiktaşlık gibi siyaset 21. yüzyılda Türkiye’ye yakışmıyor” yanıtını verdi.

AKP, Can Atalay için toplanan TBMM’yi kana buladı! Saldırıya uğrayan Şık’a kınama

CHP’NİN 2. ÇAĞRISI

Saymaz, Tuğrul Türkeş’e CHP’nin, diğer muhalefet partileriyle birlikte TBMM’yi Can Atalay için 10 Eylül’de bir kez daha olağanüstü genel kurula çağırmasıyla ilgili düşüncelerini de sordu.

Türkeş, “Netice alamayacaklarsa yapmasalar daha iyi olur” değerlendirmesinde bulundu.

Tuğrul Türkeş, bu görüşüne dair gerekçesini ise, “Netice alınmayacaksa bu tip kavgaların Türkiye’ye de faydası yok. Kimseye faydası yok. Ayrı bir şey formüle ettiler de diğer partilerle uzlaşma olduysa tabii ki meclis toplantıya çağrılabilir. Eğer olmayacaksa bir kavgaya daha ihtiyacımız yok” ifadeleriyle dile getirdi.

EMİR, FARKINI ANLATMIŞTI

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, 22 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, ilk toplantıdan farklı olarak bu sefer TBMM Başkanlığı’nın Genel Sekreterlik’e bir yazı yazarak Atalay’ın milletvekilliğine devam etmesi amacıyla TBMM’yi olağanüstü genel kurula davet edeceklerini söylemişti.

Murat Emir, “Bugün artık, Meclis’in bu durumu el koymasını, özellikle Can Atalay’ın milletvekili olduğunun tekrar okunarak Meclis’e bildirilerek gerekli işlemlerin başlatılmasını, özlük haklarıyla ilgili işlemlerin Meclis Başkanlığı’nın Genel Serketerlik’e yazacağı bir yazıyla başlatılmasını ve yargıdaki bu krizin yani Anayasa Mahkemesi’nin kararına Yargıtay’ın uymayışının bir genel görüşmeyle Meclis’te görüşülmesini yapmak üzere 10 Eylül’de Meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz” demişti.

CHP’li Emir, 2. Atalay oturumu talebinin farkını ve tarihini açıkladı! Baş’tan ziyaret