ABC Politik

Popüler

Antalyaspor, Hatayspor’u “döverek” mi yendi? Hakeme UEFA’dan görev

Antalyaspor, Hatayspor’u “döverek” mi yendi? Hakeme UEFA’dan görev
Email :

Hatayspor, ilk yarısını 2-0 önde bitirmesine rağmen 3-2 kaybettikleri maçın Hakemi Atilla Karaoğlan’ın devre arasında bir Antalyaspor yöneticisinin saldırısına uğradığını öne sürdü. Hatayspor’un açıklamasında ayrıca Atilla Karaoğlan’ın kendi aleyhlerine verdiğini değerlendirdikleri kararları can güvenliği nedeniyle aldığı iddia edildi. Atilla Karaoğlan’a ise 29 Ağustos’ta oynanacak UEFA Konferans Ligi maçında görev verildi. Hatayspor’un iddiası akıllara geçen sezon Hakem Halil Umut Meler’e dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın maç sonu gerçekleştirdiği yumruklu saldırıyı getirdi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Trendyol Süper Lig’in 3. Haftası’nda 25 Ağustos Pazar günü Antalyaspor, kendi evinde Hatayspor’u ağırladı.

Hatayspor, Carlos Strandberg’in 26. dakikada penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Carlos Strandberg, 32. dakikada kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

Hatayspor, ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

2. YARIDA ANTALYASPOR GOLLERİ

Antalyaspor, 60. dakikada Thalison Kelven ile farkı 1’e indirdi.

Kırmızı beyazlılar 66. dakikada Moussa Djenepo ile 2-2’lik eşitliği sağladı.

Ev sahibi ekip, 90+4’te Braian Samudio’nun penaltı golüyle 3-2 üstünlüğe ulaştı ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

HATAYSPOR’DAN KARAOĞAN’A SALDIRI İDDİASI

Hatayspor, karşılaşma ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Yapılan açıklamada, maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ın, devre arasında bir Antalyaspor yöneticisi tarafından saldırıya uğradığı ve can güvenliğini yerine getirmek için Hatayspor aleyhine kararlar verdiği öne sürüldü.

Hatayspor’un açıklamasında, karşılaşmada Atilla Karaoğlan’ın kendileri aleyhine karar verdiğini düşündükleri pozisyonların görüntüleri de yer aldı.

Hatayspor’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“Süper Lig’in 3. Haftasında, deplasmanda oynadığımız Antalyaspor maçına damga vuran hakem kararlarını sürekli olarak gözden geçirmekteyiz. Takımımız aleyhine verilen tüm kararların tek sebebinin, maçın hakemi Atilla Karaoğlan’ın ilk yarı bitiş düdüğü ile Antalyaspor yöneticilerinden birinin saldırısına uğramasından kaynaklı olduğu tüm spor kamuoyunun takdiridir. Yayıncı kuruluşun “ligin kalitesini düşürmemek” için yayınlamadığı görüntüler incelendiğinde ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır. Maçın hakeminin, can güvenliğini sağlamak amacıyla bu kararları verdiği aşikardır ve yaşanan bu üzücü olay sonrası maçın seyri tamamen değişmiştir. Adil yönetim ve futbolun ruhuna uygun kararlar, tüm takımlar için geçerli olmalıdır. Bu vesileyle, Atakaş Hatayspor olarak maçın yalnızca sahada kazanılmasından yana olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Ligin başlarında TFF yönetimine yapılan ziyarette tarafımıza verilen “adil yönetim” sözlerinin yerine getirileceğine inancımız tamdır. Bilindiği üzere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ÖNTÜRK önderliğinde, en önemli görevi şehrine moral vermek olan takımımız kendi imkanlarıyla mücadele ederek lige başlamış ve hala yeterli desteği alamamıştır. Atakaş Hatayspor olarak, şehrimizin geçtiği zorlu süreçlerin içinde umudu temsil etmekteyiz. Zor şartlar altında bile, Hatay’ın ve Hatayspor’un mücadelesini sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, futbol sahasında yaşanan haksızlıklar, sadece kulübümüzü değil, bu zor günlerde desteklerini esirgemeyen Hatay halkını da derinden yaralamaktadır. Antalyaspor maçına dönecek olursak, hakeme yapılan saldırıyı kınıyor, sorumluların bir an önce adalete hesap vermesini istiyoruz.”

 

KARAOĞLAN’A KONFERANS LİGİ’NDE GÖREV

Devre arasında saldırıya uğradığı öne sürülen Atilla Karaoğlan’a ise 29 Ağustos 2024 Perşembe akşamı 21.00’de Andora’nın UE Santa Coloma ile İzlanda’nın Vikingur Reykjavik takımları arasında oynanacak UEFA Konferans Ligi Play-Off ikinci müsabakasını yönetme görevi verildi.

TFF’nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadeler yere verildi:

“FIFA kokartlı hakemimiz Atilla Karaoğlan; Andora’nın UE Santa Coloma ile İzlanda’nın Vikingur Reykjavik takımları arasında 29 Ağustos 2024 Perşembe günü oynanacak UEFA Konferans Ligi Play-Off ikinci müsabakasını yönetecek.

Andora’nın Andorra la Vella şehrinde Estadi Nacional Stadyumu’nda saat 21.00’de başlayacak müsabakada Atilla Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Abdullah Bora Özkara yapacak. Müsabakada Çağdaş Altay dördüncü hakem, Erkan Engin VAR ve Mustafa İlker Çoşkun AVAR olarak görev yapacak.”

 

MELER’E MAÇ SONRASI YUMRUK ATILMIŞTI

Hatayspor’un bu açıklaması akıllara, geçen sezon Trendyol Süper Lig’de oynanan 11 Aralık 2023 tarihinde oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor maçını getirdi.

Ankaragücü’nün stadı olan Eryaman Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip 14. dakikada Olimpiu Morutan ile 1-0 öne geçmişti.

Maçın Hakemi Halil Umut Meler, 50. dakikada ev sahibi ekipten Ali Sowe’a, 90+5’te de deplasman ekibinden Emir Han Topçu’ya kırmızı kart gösterdi.

Rizespor’un 90+7’de Adolfo Gaichle bulduğu golle karşılaşma 1-1 sona ermişti.

Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya girerek Halil Umut Meler’e yumruklu saldırı gerçekleştirmişti.