ABC Politik

Gündem

CHP’den çocuk sağlığını tehlikeye atan hakim hakkında suç duyurusu

CHP’den çocuk sağlığını tehlikeye atan hakim hakkında suç duyurusu
Email :

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, ailelerin yenidoğan bebekleri bir çok hastalıktan koruyan topuk kanı uygulamasını yaptırmama hakkı olduğu kararını veren Kars Aile Mahkemesi hakimi hakkında HSK’ya suç duyurusunda bulundu.

Kars Aile Mahkemesi’nin modern tıbbı reddeden ve kendisine “İslami Tıpçı” diyen Ukraynalı Aidin Salih’in görüşlerine referans vererek Sağlık Bakanlığı’nın Yenidoğan Tarama Programı” kapsamında uyguladığı ve bebekleri pek çok hastalıktan koruyan topuk kanı uygulamasına karşı verdiği karar gündemdeki yerini koruyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz da söz konusu hakim hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu’na(HSK) suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, erken tanı neticesinde gerekli tedaviye başlanarak çocukların hayatını sağlıklı şekilde devam ettirebilmesinin sağlandığını belirten Zeliha Aksaz Şahbaz, şunları kaydetti:

“Aksi takdirde hayatını kaybedeceği, ömrünü kısaltan ve geri dönüşümü olmayan çok büyük hasarlar oluşuyor. Sağlık Bakanlığının böyle bir uygulaması var. Kars aile mahkemesi hakimi, bakanlığın bu uygulamasına karşı ‘alternatif tıp uzmanı’ olarak ismi geçen kişilerin iddialarını esas alarak bilim dışı, gerçek dışı ve hukuka aykırı bir karar vermiştir. Bu Anayasa Mahkemesinin bugüne kadar verdiği kararlara da aykırıdır. Çocuğun da yüksek menfaatlerini gözetmeyen bir karardır.”

Şahbaz, bunun çocukların sağlığını tehlikeye atacak karar olduğunu ifade ederek, “Bu nedenle de biz, Kars aile mahkemesi hakimi hakkında bugün suç duyurusunda bulunduk. Bilimsel veriler, uzun çalışmalar sonucunda yapılan hesaplamalarla ortaya konulan sonuçlardır. Aslında ‘alternatif tıp’ diye bir şey yoktur, tıp vardır. Bizim, sağlıklı bireyler, toplumlar olarak yaşamamızın temeli de tıbbi uygulamalara dayanmaktadır. Topuk taraması son derece önemlidir.” diye konuştu.

BAKANLIK TEMYİZ ETMİŞ, TTB DE DESTEKLEMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı, Kars Aile Mahkemesi’nin aldığı kararın kesin hüküm olmadığını belirterek kararı istinafa taşıyacaklarını ve Yenidoğan Tarama Programı’na devam edeceklerini açıklamıştı.

Türk Tabipleri Birliği(TTB) de Sağlık Bakanlığı’nın bu kararına destek verdiğini açıklamıştı.

Bakanlık ve TTB’nin savunduğu topuk kanıyla bebeklerin hangi hastalıkları tespit ediliyor?