ABC Politik

Dünya

Katliamcı İsrail bu sefer gazetecileri hedef aldı: TRT kameramanı gözünden yaralandı!

Email :

İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırıda TRT Arabi Kameramanı Muhammad ez-Zeanin gözünden, asistanı Muhammed Karaca da kolundan yaralandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından İsrail ordusunun abluka altına aldığı Gazze’deki işgal ve katliamları devam ediyor.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre İsrail ordusu, dün gece Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’nin yakınlarında gazetecilerin kaldığı çadırın yanındaki bir araca saldırı düzenledi. Saldırıda TRT Arabi Kameramanı Muhammad ez-Zeanin, şarapnel parçasının çarpmasıyla gözünden yaralandı. Muhammad ez-Zeanin’in asistanı Muhammed Karaca ve birçok basın mensubu da saldırı neticesinde yaralandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: GERÇEKLERİ ÖRTME ÇABASI

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamayla saldırıya tepki göstererek TRT mensuplarına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gazze’de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail’in gerçekleri örtme çabalarıdır.

İsrail’in zulmünü dünyaya duyurmak için var gücüyle çalışan tüm basın mensuplarının yanındayız.

Son saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

 

Genel Müdür Sobacı: Suçları kayıt altına almaktan geri durmayacağız

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da İsrail’in saldırısının amacının “gerçekleştirdikleri soykırımı örtme çabası” olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Zahid Sobacı, “İsrail’in saldırısında yaralanan mesai arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum. Gerçekleştirdikleri soykırımı örtbas etmek için basın mensuplarını hedef alan caniler bilsin ki, işledikleri suçları kayıt altına almaktan ve Gazze’de yaşananları duyurmaktan asla geri durmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

YALOVA’DA GAZETECİYE 15 KİŞİ SALDIRDI!

Yalova’nın Armutlu ilçesinde, Yücel Ç. ile Hüseyin P., kano kiralayarak denize açıldı. Bozburun mevkisine ilerledikleri öğrenilen Yücel Ç. ile Hüseyin P., bindikleri kano ile Tavşantepe bölgesinde kayboldu. Ekipler, 4 bot ve 1 helikopterle Yücel C. ile Hüseyin P.’yi arama çalışmalarına başlarken, haber yapmak için olay yerine giden DHA Yalova Muhabiri Zehra Baykal, kaybolan kişilerin yakını olduğunu iddia eden gruptakiler tarafından darbedildi. Baykal, yaklaşık 15 kişlik grubun saldırısına uğradığını belirti.

Kulağına 7 dikiş atıldı

Kendisine saldıranlardan şikayetçi olan Baykal yaşadıklarını şöyle anlattı:

İki kişinin Armutlu sahilinde kanoyla açıldığını ve kaybolduğunu duyduk. Bugün haber yapmak için olay yerine gittik. Araçtan indiğim sırada kaybolan kişinin yakınları olduğunu öne süren yaklaşık 15 kişilik bir grup elimde mikrofonu görünce bana saldırmaya başladı. Durumu anlamaya çalışırken bir kişi boğazımı sıktı, bir kişi saçımı çekti ve kulağımı küpemle çekti ve kulağım yarıldı. Ben kendimi Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne attım. Hastaneye sevk edildim. Kulağıma 7 dikiş atıldı. Vücudumda morluklar ve çizikler var. Kendilerinden şikayetçi oldum. Belki o kişiler yakınlarını arıyordu ama amacım kamuoyunu bilgilendirmekti. Görevimi yapmak için oraya gittim.”

 

Katliamcı İsrail bu sefer gazetecileri hedef aldı: TRT kameramanı gözünden yaralandı!