ABC Politik

Gündem

Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Özcan’a kınama cezası

Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Özcan’a kınama cezası
Email :

CHP YDK, önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Tanrı mısın, tarikat lideri mi?” diyerek hakaret eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, kınama cezası verdi. Bir parti üyesinin alabileceği tüm cezaları aldığını söyleyen Tanju Özcan, kararı gülümseme ifadesinin yer aldığı bir paylaşımla duyurdu.

SOENR BAHADIR

Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, “Tanrı mısın, tarikat lideri mi?” dediği için Yüksek Disiplin Kurulu’na(YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında karar verildi.

CHP YDK, Tanju Özcan hakkında kınama cezası verdi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Özcan, bir parti üyesinin alabileceği tüm cezaları aldığını belirterek paylaşımını gülümseme ifadesiyle bitirdi.

Tanju Özcan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“CHP Yüksek Disiplin Kurulu, bugün hakkımda kınama cezası vermiş. Kararı saygı ile karşılıyorum ama enteresan bir durum ile karşı karşıyayım. Bu kararla dünya tarihine geçtim.

Niye mi? Bir partilinin alabileceği (Uyarı, Kınama, Geçici İhraç ve Kesin İhraç) bütün cezaları almış oldum. Sanırım bu performansla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmışımdır”

 

UYARI CEZASI

Tanju Özcan, 1 Eylül 2021 tarihinde katıldığı yayında kendisinden tüp bebek tedavisi için yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler tepki çekmişti.

Özcan, “Bir açılış yapıyoruz, Bolu’da acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. ‘Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz?’ dedi. Ben de ‘Hemen Ankara’ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?’ dedim. ‘Sıkıntı yok’ dedi. ‘Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?’ dedi. ‘Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim’ dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabii öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var” ifadelerini kullanmıştı.

CHP YDK, Tanju Özcan’a bu ifadeleri nedeniyle 3 Ocak 2022 tarihinde “uyarı” cezası vermişti.

GEÇİCİ İHRAÇ CEZASI

Tanju Özcan’ın Bolu Belediyesi’nin 2022 yılı Mayıs ayı toplantısında AKP’li Meclis Üyesi Hacer Çınar’a sarf ettiği sözler tepki çekmişti.

Özcan, Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. El sallamak ayıp oluyor. Ben evli barklı adamım. Öyle şey olmaz” demişti.

CHP YDK, bu sözler nedeniyle 26 Eylül 2022 tarihinde Tanju Özcan hakkında 1 yıl geçici ihraç cezası vermişti.

İHRAÇ CEZASI

Tanju Özcan, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ni kaybeden dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı 3 Temmuz 2023 tarihinde Bolu’dan CHP Genel Merkezi’ne “Değişim ve Adalet Yürüyüşü” adıyla bir yürüyüş başlatmıştı. Özcan’ın yürüyüşü 13 Temmuz 2023 tarihinde sona ermişti.

Tanju Özcan, Genel Merkez’in önünde konuşma yaptığı otobüsün üzerinden, “Şimdi in o koltuktan, al bu koltuğu git evinde otur” diyerek aşağı doğru koltuk fırlatmıştı.

CHP YDK ise 26 Temmuz 2023 tarihinde Özcan’ı ihraç etmişti.

ÖZEL SEÇİLİNCE, “BABA EVİ”NE DÖNMÜŞTÜ

5 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen CHP 38. Olağan Kurultayı’nı kazanan Özgür Özel, 13 Kasım 2023 tarihinde Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yurttaşlarla buluşmuştu.

Özel burada, “İyi olsun diye başka yerlere oy verenlerin artık ağızları yandıysa, artık bir şeyler değişsin istiyorlarsa, ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı, hepsini Cumhuriyet Halk Partisi’ne yani baba evine davet ediyorum. Baba evinin kapıları açık” diyerek CHP’ye katılım çağrısı yapmıştı.

Özgür Özel başkanlığında 27 Kasım 2023 tarihinde toplanan MYK’nın gündem maddelerinden biri de Tanju Özcan’ın yeniden CHP’ye geri dönmesiydi. MYK’nın önerisi PM tarafından kabul edilmiş ve Özcan, yeniden CHP üyesi olmuştu.

“Susma kararı” alan Özcan, Kılıçdaroğlu’nu niye hedef aldı?