ABC Politik

Dünya

Rusya, ABD icazetli barışı reddetti!

Rusya, ABD icazetli barışı reddetti!
Email :

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Görüşmelere hazır olduğumuzdan kimsenin şüphesi yoktu, ancak elbette Kursk Bölgesi’ndeki pervasız hareketten sonra bu konunun herhangi bir tartışması artık geçerli değil” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ordusunun Kursk Bölgesi’ne saldırmadan önce, Rusya’nın Ukrayna ile barış görüşmelerine hazır olduğunu, ancak Kursk Bölgesi’ndeki ”pervasız hareketten” sonra bu konunun tartışmaya açılmayacağını söyledi.

ANKA’nın aktardığına göre Sergey Lavrov, Senegal Dışişleri Bakanı Yassine Fall ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna’nın Kursk saldırısından önce Rusya’nın Ukrayna ile barış görüşmelerine hazır olduğunu, ancak Kiev’in saldırı hamlesinin bu hazırlığı baltaladığını dile getirdi. Lavrov, “Görüşmelere hazır olduğumuzdan kimsenin şüphesi yoktu, ancak elbette Kursk Bölgesi’ndeki pervasız hareketten sonra bu konunun herhangi bir tartışması artık geçerli değil” dedi.

ZELENSKI, ABD’YE SUNACAKTI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, önceki gün “Ukrayna 2024 Bağımsızlık Forumu”nun ardından gazetecilere açıklamada bulunmuştu.

Volodimir Zelensk, Rusya’nın askeri operasyonuna dair hazırladığı “barış planı”nı önce mevcut ABD Başkanı Joe Biden ve başkan adayları Kamala Harris ile Donald Trump’a sunacağını söylemişti.

Zelenski, Rusya’yla “barış”ı ABD icazetine bağladı