ABC Politik

Spor

Fenerbahçe, “çalıştığı yerden” çifte liderliğe yükseldi

Fenerbahçe, “çalıştığı yerden” çifte liderliğe yükseldi
Email :

Fenerbahçe, çalıştığı pozisyondan bulduğu 2 golle Corendon Alanyaspor’u 3-0 mağlup etti. Sarı lacivertliler bu sonuçla maç fazlasıyla Trendyol Süper Lig’in liderliğine yükseldi. Edin Dzeko ise, bulduğu golle gol krallığında liderliği ele aldı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 4. Haftası’nın açılış maçında Corendon Alanyaspor’u ağırladı.

Sarı lacivertliler, topa hakim olarak oyuna başlarken, kaptırdığı toplarda da ön saha baskısıyla kazandığı toplarda tehlikeli pozisyonlar yakaladı.

İlk yarının ortalarına doğru oyun biraz daha dengeli bir duruma geldi ve ara ara Antalyaspor da Fenerbahçe kalesine gelmeye başladı.

Fenerbahçe’nin yerleşik hücumlarında, Allan Saint-Maximin’in bulunduğu sol kanadı öncelediği görüldü. Alanyaspor ise topu kontrolü altına aldığı zamanlarda sağ kanada ağırlık verdi.

43. dakikada sağ kanattan gelişen ani atakta ceza sahasındaki Edin Dzeko, ceza yayının sağ tarafından penaltı noktasına doğru hızla koşan Dusan Tadic’in önüne doğru yuvarladı topu. Dusan Tadic’in ağlara gönderdiği topla Fenerbahçe öne geçti.

İlk yarı, bu golle Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

RAKİBİNİ KENDİ SİLAHIYLA VURDU

Fenerbahçe, 2. yarıya, savunmasını orta sahaya kadar çekerek oyunu rakip sahaya yıkarak başladı. Alanyaspor, bu duruma, yakın baskı ve ani uzun toplarla, rakip ceza sahasına ulaşmaya çalışarak karşılık verdi.

Fenerbahçe’nin de top rakipteyken baskını arttırdığı görüldü.

Sarı lacivertliler, 64. dakikada Alanyaspor’un sağ kanattan uzun topla geliştirdiği atakla kalesinde tehlike yaşarken, pozisyonun devamında 65. dakikada rakibini kendi silahıyla vurdu.

Livakovic’in uzun topunda Alanyaspor savunmasının arkasına sarkan Dusan Tadic, aşırtma bir vuruşla kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

Roller değişti

Ev sahibi ekip, skorun verdiği rahatlıkla temposunu iyice arttırdı. 67. dakikada bu kez, ilk goldeki roller değişti ve ceza sahası girişinin sağ tarafında topla buluşan İrfan Can Kahveci’nin, hızla penaltı noktasına ilerlerken topla buluşturduğu Edin Dzeko, tek vuruşla skoru 3-0’a getirdi.

ÇİFTE LİDERLİK

Ev sahibi ekip bu sonuçla Trendyol Süper Lig’de maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, Edin Dzeko da bu maçta gol sayısını 4’e yükselterek gol krallığı yarışında zirveye yerleşti.